14-07-2021 08:19 AM
Szanowni Państwo,
od pewnego czasu dosłownie walczę z Państwa firmą, której ocenę i zachowanie pozostawię do dalszych komentarzy innych użytkowników. Teksty, które tutaj załączę są oryginałem tego co wysyłam do Was na bieżąco oraz tego jak korporacja traktuje konsumentów.
Część 1
14-07-2021 10:58 AM — edytowano 14-07-2021 10:59 AM
@Tomasz Ogonowski, cześć, odezwałem się do Ciebie w wiadomości prywatnej. Sprawa aktualnie znajduje się w dziale reklamacji.
14-07-2021 11:55 AM
Wiem, że moja sprawa znajduje się w dziale reklamacji. Szkoda tylko, że dział reklamacji i BOK nie jest merytorycznie przygotowane do odpowiedzi na proste pytania. Przecież każdy z nich pracuje codziennie na w/w procedurach. Nie ma tu mowy o żadnych wiążących terminach, nie ma odpowiedzi na to jaki jest średni czas oczekiwania na pismo dotyczące wymiany co już jest absurdem. Kolejna kwestia jest taka, że firma deklaruje odbiór urządzenia przez spedytora, nie wiem na jakich zasadach w jakim reżimie nic.....nikt nie udziela mi żadnych informacji. Absurdem również jest zabranie mi sprzętu za jaki zapłaciłem, równie dobrze mogę poprosić kogokolwiek z osób jakie znam by mi dało 4 tysiące na przysłowiową gębę. Rozumiecie to wszystko?? Dla mnie sytuacja jest patologiczna z punktu widzenia klienta i człowieka, który pracuje jako handlowiec blisko 15 lat. Właśnie z takimi przypadkami walczę i pomagam ludziom, a przede wszystkim piętnuję zachowanie korporacji, które mają Cię gdzieś.
Pytanie do Was.....a co gdyby trafiło na Waszego rodzica w kwiecie wieku?? Kto przedarłby się przez ten gąszcz procedur i ile osób z Waszych bliskich machnęło by ręką i powiedziało, że tak ma być??
14-07-2021 12:36 PM
@Tomasz Ogonowski, tak właśnie działa proces wymiany, skoro dostajesz dokument, na podstawie którego otrzymasz nowy sprzęt, to starego nie możesz zatrzymać. Rozumiem jak najbardziej, że sprawa się przeciągnęła i jak bardzo jest to uciążliwe. Nie wypowiem się w kwestii przekazywania informacji przez pracowników infolinii, bo w tych rozmowach nie uczestniczyłem i też nie znam tak dokładnie wszystkich procedur.
W większości przypadków takie sytuacje nie występują i liczę na to, że Twoja również niebawem zostanie rozwiązana.
14-07-2021 01:14 PM
Ja najmocniej przepraszam ale nie mogę się zgodzić.
Definicja wymiany, którą znam i którą przytaczam dostępna w słowniku oraz internecie
"Wymiana polega na dostarczaniu jednego dobra w zamian za inne dobro, oba dobra uważane są przez wymieniających się nimi za ekwiwalentne pod względem wartości."
W moim przypadku jest to oddanie sprzętu na czas bliżej nieokreślony....nie mam dostępu do procedury firmy Samsung jaki czas jest przewidziany na dostarczenie wniosku.....definicja "możliwie najkrótszy czas" jest pojęciem względnym.
W tym miejscu proszę o nieobrażanie mojej inteligencji i wmawianie, że takie praktyki są normalne. Być może na co dzień oddajecie coś w bliżej nieokreślonym celu, ale tak nie jest wszędzie.
W swoim wątku opisałem również wymagania do uzyskania wymiany, paragon, który definiowany jest jako dowód zakupu, a w przypadku rękojmi może być dowolny dokument. Absurd nieprawdaż??
Ja pozostawię wątek dla potomnych żeby poczytali jak wygląda magiczna procedura "wymiany" i jakie są jej ciemne strony.
13-12-2021
11:05 AM
– ostatnio edytowany
14-12-2021
09:16 AM
przez
OleksiiA
Witam , jestem w takiej samej sytuacji i czarna rozpacz mnie ogarnia , caly proces trwa ponad niesiac a tu swieta za tydz 😭😭 i Ja z 2 malych dzieci to jakas Kpina !!!
Witam , w tamtym roku zakupilismy caly sprzet do domu firmy Samsung , niestety lodowko- zamrarzarka zepsula siepo roku czasu , co sie okazalo zostal juz w niej fabrycznie wmontowany zly agregator nie odpowiadajacy temu modelowi . Po 2 tyg. Oczekiwania przyjechal Technik i wymienil go , niestety po 2 dniach lodowka nie dziala . Do tyg czasu przyjechal Technik i zlozyl zamowienie na wymiane na nowa. (To juz jest 3 tydz bez lodowko zamrarzarki ).po kolejnym tygodniu czasu od ostatniej wizyty technika dzwonic na infolinie Pani mi kazala sie kontaktowac po weekendzie z czego zostalam poinformowana ze ktos przyjedzie i zabierze zepsuta a mi przywioza nowa .Mija 4 tydzien bez sprzetu !!!! Ja z 2 malych dzieci ?!Dzwonic dzis na infolinie dowiedzialam sie ze : panowie przyjada po zepsuta lodowke dadza mi jakis papierek a ja mam sie z nim udac do sklepu gdzie byl sprzet zakupiony - i teraz .... jestem 4 tyg bez lodowki i sama mam sobie sprzet zalatwic na tydz przed swietami !!!!!
09-02-2022 09:24 PM
Jestem w identycznej sytuacji jak autor pierwotnego postu i mam dokładnie taką samą niesprawność lodówki jak opisana tyle, że w modelu: RS68A8820B1/EF. Także uważam, że poziom obsługi firmy Samsung to skandal. Miałem do tej pory dziesiątki urządzeń tej firmy. Całe AGD, RTV plus telefony, ale po tym co odstawiają w sprawie lodówki będę odradzał z całego serca.
31-03-2023 09:27 AM
Także walczę o nową lodówkę mieli dać jeden do jednego a okazuje się teraz że chcą oddać papier i wymiana w sklepie gdzie lodówki poszły do góry w cenach oszuści i tyle
31-03-2023 09:30 AM
Jak się to skończyło bo ja czekam za tydzień święta szlag mnie trafi co dzwonię mówią co innego złodzieje i tyle banda oszustów
31-03-2023 09:32 AM
Proszę napisać jak się to skończyło u pana bo mnie szlag jasny trafi jak nie będzie lodówki do świąt 😫😠