14-07-2021 08:19 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Szanowni Państwo,
od pewnego czasu dosłownie walczę z Państwa firmą, której ocenę i zachowanie pozostawię do dalszych komentarzy innych użytkowników. Teksty, które tutaj załączę są oryginałem tego co wysyłam do Was na bieżąco oraz tego jak korporacja traktuje konsumentów.
Część 1
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
23-04-2023 09:15 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ja mam podobne pytanie do Pani i z góry dziękuję za odpowiedź --> czy u Pani się to "już" zakończyło? korzystała Pani z gwarancji czy rękojmi? jutro zaczynam reklamację mojej lodówki RS68A8820B1 i po przeczytaniu kilku wątków jestem przerażony co nas czeka 😞
24-04-2023 08:57 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Masakra czekałam ponad trzy tyg zanim w ogóle ja zabrali dzwoniłam do firmy po dwa razy dziennie od razu trzeba załatwiać ze sklepem nie z firmą Samsung jeżeli jest oczywiście ubezpieczenie w sklepie konsultanci kłamią jeden lepszy od drugiego tylko zwodzą będzie potrzeba dużo cierpliwości.Wkoncu mój mąż kupił mi nowa lodówkę a za tamta dopiero dostałam dokument i pojechałam do Media Markt i oddali mi 3800 a teraz ta lodówka kosztuje 6000 tys super i tak jej nie mam bo nie miałam z czego dołożyć tej różnicy.Nigdy więcej lodówki Samsung tylko problemy i nic więcej półtora roku tylko pracowała.Powodzenia życzę
24-04-2023
09:08 AM
– ostatnio edytowany
24-04-2023
10:38 AM
przez
OleksiiA
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Niestety mój problem polegał na tym, że zgłaszałem z tytułu gwarancji. To był największy błąd. Powtarzam każdemu że największą moc ma rękojmia. Pomijam kwestię związaną z dowodem zakupu i cyrkami w postaci terminów.
co innego to wew.procedury ale to zapewne jest w każdej firmie i nie mam tu na myśli tylko Samsung ale każdą wielką korporację.
W telegraficznym skrócie:
-zgłaszajcie rękojmie ale poprzez sklep, niech wie co się dzieje i też bierze w tym udział, albo samemu.
-męczcie telefonami i mailami, ja zawziąłem się i włączyłem w to media społecznościowe oznaczając firmę Samsung oraz media Expert.
Niestety, ale pewnie nikt nie bierze pod uwagę inflacji i tutaj jak w przypadku każdego sprzętu zwrot pieniędzy następuje w przeliczeniu do momentu zakupu. Tu raczej nie ma precedensu.
Ja uważam, że najlepszym sposobem załatwiania sprawy są pisma oficjalnie wysyłane do wiadomości sprzedawcy oraz producenta, maile etc. W takich przypadkach ja nic nie załatwiam na słowo, bo tu działa odpowiedzialność zbiorowa i nikt nie poczuwa się do tego by to dowieźć do końca.
24-04-2023 10:16 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
mnie inflacja tak bardzo nie dotyczy, bo lodówka kupiona w lutym tego roku, a co najlepsze uruchomiona na początku kwietnia bo przeprowadzka nam się opóźniła...

- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »