Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Lc zmywarka

(Temat utworzony: 06-12-2021 11:24 AM)
76405 Wyświetlenia
Aneta9
Journeyman
Opcje

Zmywarka wyskakuje błąd Lc.  Serwisant raz byl i stwierdzil ze wszystko ok ponownie sie to stało jak mozna zresetować ? Z prądu odłączona juz była ?

81 Odpowiedzi
Members_Dami78
Journeyman
Opcje

Witam, mam zmywarkę model DW60M5050FS/EU.

Wyświetla się błąd LC, nadmienię że to już kolejna zmywarka z tym samym problemem. Poprzednia została wymieniona po 5 wizytach "serwisu".

Obecnie używana ma 3 miesiące i ten sam problem, gdybym wiedział że ten szajs jest produkowany w Chinach to za cholere bym tego nie kupił. Nie chcę znów się użerać z serwisem bo to tylko strata czasu i nerwów. 

Ps:wyłączenie z sieci nie powoduje żadnego resetu a bynajmniej nie resetuje błędu LC.(info od serwisanta)

nieznam_typa
First Poster
Opcje

Wyciągnąć zmywarkę, odłączyć od prądu, przerzucić zmywarkę na dół strony drzwiczek, wylać z tego wodę bo pewnie tam jest i za chwilę odpalić zmywarkę. 

ania1994
First Poster
Opcje
Dokładnie to samo u nas.
LC pojawial się kilkukrotnie, . Serwis byl aby zniwelowac wyciek z pompy, w końcu wymienić pompę spustową. Po 4 wizytach serwis odmawia przyjęcia zgłoszenia. "Najpewniej to z winy użytkowania". Mam już dość ciągle to samo. Dbam o zmywarkę, płucze wszystkie naczynia przed włożeniem. Nie ma mowy o resztkach.... co chwilę błąd LC. Mam problem odłączyć ją od prądu bo musze najpierw ją wymontować , nie potrafię tego robić. Serwis po wielokrotnej wizycie uszkadzil, skrzywil wkrety od zabudowy zmywarki. Jestem zdana sama na siebie...nie mam sił na ten szajs...
0 Like
KubicaW
First Poster
Opcje
Cześć. Miałem ten sam problem z komunikatem LC.
Kolega na górze mi pomógł.
Jak już wszystkie przewody są sprawdzone, to zostaje sprawa pływała.
Pod zmywarka jest taki pływak styropianowy, który ją poczuje wodę to się podnosi i robi błąd - myśli że jest wyciek że zmywarki. Jak zostanie on zalany, np. przez niedomknięte drzwi to powoduje błąd.
Trzeba wyciągnąć zmywarkę i przechylić ja na bok aby wylać wodę że zmywarki. Najlepiej to ściągnąć obudowę, która jest pod spodem ( trzyma się na zatrzaskach ), odczepić przewód do czujnika i wylać z pływaka wodę.
Zmywarka powinna ruszyć od razu.
Można też poczekać kilka dni aż wyparuje, ale komu by się chciało myć ręcznie.
Dzięki za pomoc. Ja problem rozwiązałem.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@KubicaW  Dzięki za informacje 🙂

0 Like
koras1983
First Poster
Opcje

Ja też rozwiązałem probel i to szybko. Kupiłem nową a tą wyrzuciłem i to ino wicher. Gorszego urządzenia nie ma.

0 Like
Maciek80
First Poster
Opcje

Witam,

Ja mam zmywarke DW60R7070BB SAMSUNG. Trzy miesiace po gwarancji wyskoczyl mi blad LC i woda cieknie spod zmywarki. Wczesnije mielismy Bosha i nic takiego sie nie dzialo. Ogolnie nie polecam tej zmywarki. Wlasnie czekam czy mi sie ten blad sam zrestartuje. Ta zmywarka jest bardzo czula na resztki jedzenia. Najlepiej jakby do niej wkladac naczynia juz dobrze oplukane.

0 Like
koras1983
First Poster
Opcje
Nooo, najlepiej to umyć w zlewie i włożyć do zmywarki umyte:)
0 Like
rabbitt56
Apprentice
Opcje
Mam problem z zmywarka. Filtr zostal zatkany wyczyściłam go. Ale cały czas wyświetla się błąd Lc. Jak się zatkało to nie odpompywalo wody i po otworzeniu drzwiczek woda się wylała bokami. Czy możliwe że pompa została zatkana? Według polecenia konsultanta zmywarka została otwarta na noc i wyłączona z prądu. Ale po podłączeniu następnego dnia błąd nadal wyskakuje. Dodam że woda została odpompowana w całości. Ale po włączeniu cały czas pompa pracuje i wyskakuje ten błąd.. Woda nie jest widoczna pod urządzeniem. Czy mogę coś zrobić oprócz telefonu do serwisu?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Jeśli czuje się Pan/Pani na sile a resetowanie nie dało żadnego rezultatu, to przyczyną tego błędu musi Pan/Pani szukać w zmywarce. Może być to połączenia rurowe odpływu i dopływu, sama pompa wody, przeplywomierz, lub czujnik poziomu wody( jeśli zmywarka posiada)
0 Like