Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Lód w zamrażalniku lodówka no Frost

(Temat utworzony: 30-03-2018 05:55 AM)
162528 Wyświetlenia
Tolkien12
First Poster
Opcje

Witam mam problem lodówka no Frost a w zamrażalniku na tylnej ściance szron plus szuflady pod tzn zamarznięta wodą tak jakby skroplona wodą zamarzła czy to normalne  

0 Like
Przejdź do rozwiązania
76 Odpowiedzi
Scooter80
Pioneer
Opcje

Mam ten sam problem od jakiegoś czasu.  Lodówka ma już 9 lat.  RL58GPEMH. Oprócz tego zamarzania wszystko ok. 

0 Like
JolaŁ
Expert
Opcje

Cześć @Scooter80 

To może oznaczać zator w kanale odprowadzającym wilgoć. Może pomóc odłączenie lodówki z zasilana na co najmniej 15 minut (do 8 godzin). Jeśli to nie pomoże, polecam kontakt z serwisem:

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Scooter80
Pioneer
Opcje

Problem już opanowany. Odkręciłem 3 śrubki w zamrażalniku i wyjąłem pokrywę... było tam tyle lody, że nie dziwię się,  że zalewało podłogę. Rozmroziłem szybko gorącą wodą  w garnku. Cała operacja zajęła 30 minut.

0 Like
Magdalena 2
Pioneer
Opcje

@Kasia33@@

Proszę, niech napisze Pani czy problem został rozwiązany w satysfakcjonujący dla Pani sposób. Mam problem z wodą gromadząca się w lodówce. Szukam osób do wymiany doświadczeń. Proszę o wiadomość prywatną. 

0 Like
Magdalena 2
Pioneer
Opcje

@AndrewXc@AndrewXc

Proszę o informację czy udało się rozwiązać Twój problem? Osobiście zmagam się z gromadzącą się wodą w lodówce. Proszę o wiadomości prywatną to wymienimy się doświadczeniami. 

0 Like
Magdalena 2
Pioneer
Opcje

@basisko1

Mam podobny problem, w lodówce gromadzi się woda. Jak wynika z większości komentarzy jest to wynikiem wady konstrukcyjnej lodówki. Zamierzam dochodzić swoich praw. Proszę o kontakt w wiadomości prywatnej to wymienimy się doświadczeniami. 

0 Like
Magdalena 2
Pioneer
Opcje

@sidspees@sidspeed

Mam problem z lodówką, mianowicie zbiera się w niej woda w dużych ilościach. Z komentarzy wynika, że to wada konstrukcyjna. Jeśli jest Pan zainteresowany konwersacja i wymianą doświadczeń proszę o wiadomość prywatną. 

0 Like
Scooter80
Pioneer
Opcje

Po rozmrożeniu lodówki trzeba dodatkowo odkręcić tylna małą ściankę. Na górze znajduje się jakby mały gumowy zaworek. Jest to zwykła guma, którą trzeba lekko ruszyć i cała woda scieknie do zbiorniczka. 

0 Like
Magdalena 2
Pioneer
Opcje

@Scooter80

Lepiej niech Pan poczyta inne opinie dostępne w Internecie. Problem powraca - kanalik na skropliny zamarza - prawdopodobnie, jak piszą inni, to wada konstrukcyjna tej lodówki. Nie doradzam samodzielnej ingerencję w lodówkę. Lodówka i tak przez gromadzącą się wodę jest niebezpieczna w użytkowaniu. Piszę odnośnie modelu lodówki, który ja posiadam, dostępny w serii Chef Collection. Zgubiłam wątek czy Pan posiada tę samą czy nie. 

0 Like
r310po
First Poster
Opcje

Witam.czy rozwiązałem problem lodu w zamrażalniku ? 

Jak? Mam to samo i ten sam model ?

0 Like