Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Lód w zamrażalniku lodówka no Frost

(Temat utworzony: 30-03-2018 05:55 AM)
162008 Wyświetlenia
Tolkien12
First Poster
Opcje

Witam mam problem lodówka no Frost a w zamrażalniku na tylnej ściance szron plus szuflady pod tzn zamarznięta wodą tak jakby skroplona wodą zamarzła czy to normalne  

0 Like
Przejdź do rozwiązania
76 Odpowiedzi
Leonz
First Poster
Opcje

Witam,

Podłączę się do tematu.

W zamrażalniku lodówko-zamrażarki zbiera się lód na dole. Zauważyłem, że najprawdopodobniej woda się skrapla i dostaje przez jeden z otworów w tylnej ściance zamrażarki, gdzie zamarza. Model lodówko-zamrażarki Samsung RL58GPEMH.

Pozdrawiam

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Leonz  Witam 

W pierwszej kolejności proszę rozmrozić lodówkę, jeżeli to nie przyniesie poprawy, to proszę o kontakt z najbliższym serwisem.

0 Like
Members_BTOIQTI
First Poster
Opcje

U mnie zwarty na stałe bimetal. Choć grzałka nie wyczułem żeby była ciepla i zbierał się ba niej lod, który zatykał odpływ. Jaki może być skutek używania lodowki bez grzałki?

0 Like
JolaŁ
Expert
Opcje

Cześć @Members_BTOIQTI 

Nie polecam takiego rozwiązania. Warto też skonsultować to z serwisem Samsunga:

https://eu.community.samsung.com/t5/samsung-salonik/poradnik-jak-znale%C5%BA%C4%87-najbli%C5%BCszy-a...

adam1709
Explorer
Opcje

Po roku wracam od mojej pierwszej wiadomości z problemem link

Na elektrodzie znalazłem poradę aby wziąć kawałek drutu miedzianego i z jednej strony owinąć trochę wokół grzałki a drugą część włożyć na kilka centymetrów do otworu ze skroplinami i ku mojemu zdziwieniu minął rok i nie ma od tej pory żadnej wody i żadnego lodu.

0 Like
Sonic
Apprentice
Opcje

U mnie jak na razie pomogło udrożnienie tego odpływu.

0 Like
adam1709
Explorer
Opcje

Jeśli zatkało Ci się tylko raz i udrożnienie pomogło to może faktycznie jednorazowy przypadek, że tam coś wpadło. U mnie kilkukrotne odmrażanie i przetykanie nic nie dawało niestety. Ciesze się, że grzałki nie musiałem kupować za prawie 300 zł czy serwisu wzywać...

0 Like