04-04-2019 06:12 PM
Cześć , kupiłem lodówkę BRB260030WW i używam jej od 4 dni. Od początku lodówka jest bardzo głośna. Przez bardzo rozumiem dyskomfort podczas przebywania w tym samym pomieszczeniu i problemu z zaśnięciem od hałasu. Z tego co rozumiem hałas pochodzi z kompresora .
- lodówka jest odchylona do tyłu
- drzwi nie były przekładane
- jest prawie pusta
- ustawiona na środkowe ustawienia
Tu filmik, niewiele słychać bo chyba telefon odszumia. Ostatni cykl buczenia trwał 44 minuty 😮 teraz jest bloga cisza
https://photos.app.goo.gl/2qqLFGDfJREDtbtQ6
15-04-2019 02:03 PM
@paniczklos dzięki za info Prześlij nagranie z aktualnej pracy urządzenia przez formularz na stronie i daj znać, gdy już to zrobisz. Jak będzie coś niepokojącego, specjaliści wyślą serwis do sprawdzenia urządzenia.
15-04-2019 02:07 PM
Dam znać
Zglosze lodówkę i pralkę w ramach rękojmii - i tak się pewnie skończy na serwisie Samsunga, ale przynajmniej w sprawie pralki na infolinii polecili zglosic rekojmię i żądać wymiany na nową.
16-04-2019 05:11 PM — edytowano 17-04-2019 08:16 AM
Dalej piszczy i dzwoni , udało mi się to nagrać , większość sprzętów odfiltrowuje takie dźwięki Wysłałem też do pomocy technicznej
https://www.youtube.com/watch?v=dTKJcqU5HNY
17-04-2019 02:36 PM
Cześć @paniczklos ,
Ciekawe dźwięki.
Dobrze, że zgłosiłeś to do techników.
Daj znać jak sprawa się zakończy.
21-04-2019 10:33 PM
@Michał_J @EwaK no niestety dźwięki lodówki to temat tabu dla serwisu.. lodówka po 21 dniach dalej rzęzi jak wartburg. Podczas turnee świątecznego osluchiwalismy lodowki z nofrostami, wiatrakami, w zabudowie, bez zabudowy i w porównaniu do naszej nie wydawały żadnego dźwięku. Teraz koczujemy przy lodówce konkurencji "głośniejszej" o 2dB od Samsunga, ale od 3 godzin nie wydała dźwięku..
Dodatkowe pytanie , co do nocnego działania , średnio co druga noc lodówka budzi mnie albo żonę, jak to się ma do reklamowanej ciszy w nocy ( na podstawie częstotliwości otwierania drzwiczek ) ?
22-04-2019 01:16 PM
Cześć @paniczklos,
Skonsultuje głośną pracę Twojej lodówki jutro (23.04) z inżynierami wsparcia firmy Samsung. Dowiem się, czy z poziomu forum możemy w jakiś sposób pomóc i dam znać.
28-04-2019 03:00 PM — edytowano 29-04-2019 08:16 AM
@RadekK I jak poszło ?
Tym razem udało się nagrać samo dzwonienie . uff. chodzi o to dzwonienie nie o dzwiek kompresora ( nie na kazdych glosnikac/sluchawkach slychac ;/ )
https://soundcloud.com/konrad-klos/lodowka-wieczor-2-sc
29-04-2019 07:57 PM
Cześć paniczklos,
Dziękuję, że podzieliłeś się nagraniem. Szczerze mówiąć nic niepokojącego na nagraniu nie słyszę, normalna praca lodówki.
29-04-2019 10:22 PM
@Michał_J Dzięki za opinię ale nie jest to prawidłowa praca lodówki, tak jak napisałem dźwięk ma taką częstotliwość że na niektórych urządzeniach nie jest odtwarzany więc prawdopodobnie słyszałeś tylko brzęczenie kompresora czyli normalny dźwięk lodówki. Chodzi o dzwonienie / piszczenie o wysokiej częstotliwości.
Pozdrawiam
30-04-2019 08:44 AM
@paniczklos na nagraniu które przesłałeś nie słyszałem żadnego piszczenia/dzwonienia.
Jeżeli masz wątpliwości odnośnie działania lodówki to przedzwoń proszę na inflinię Samsung, wyjaśnij o co chodzi lub wspomnij o wątku na forum a konsultant zaproponuje odpowiednie rozwiązanie problemu.