Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Głośna lodówka brb2600

(Temat utworzony: 04-04-2019 06:12 PM)
3381 Wyświetlenia
paniczklos
Pioneer
Opcje

Cześć , kupiłem lodówkę BRB260030WW i używam jej od 4 dni. Od początku lodówka jest bardzo głośna. Przez bardzo rozumiem dyskomfort podczas przebywania w tym samym pomieszczeniu i problemu z zaśnięciem od hałasu. Z tego co rozumiem hałas pochodzi z kompresora .

- lodówka jest odchylona do tyłu

- drzwi nie były przekładane

- jest prawie pusta

- ustawiona na środkowe ustawienia

Tu filmik, niewiele słychać bo chyba telefon odszumia. Ostatni cykl buczenia trwał 44 minuty 😮 teraz jest bloga cisza

https://photos.app.goo.gl/2qqLFGDfJREDtbtQ6

0 Like
23 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@paniczklos  Zobacz ten temat głośna praca lodówki 

paniczklos
Pioneer
Opcje

Dzięki. Jedyne co może zadziałać to odczekanie aż się dostosuje , aczkolwiek to jest już czwarta doba. Wiadomo ile.to "kilka dni"?;)

Błoga cisza trwała 10minut, teraz znów jedzie i mi głowę chce urwać . Brzmi jak stara lodówka w domku letniskowym która nie daje spać :smiling-face:

0 Like
paniczklos
Pioneer
Opcje

Cześć, u mnie kompresor buczy średnio godzinę później 15 minut przerwy, lodówka prawie pusta . Boki lodówki są zimne , gorący jest tylko kompresor . Lodówka chodzi od nowości tj 4 dni. Nie da się przy niej spać ani przebywać ;/

Przeniosłem post ponieważ poruszyłeś tą samą kwestię w dwóch lokalizacjach. /RadekK

0 Like
paniczklos
Pioneer
Opcje

Jeszcze jedno pytanie, wczoraj zauwazylem ze jedna ze srub ( nitów ? ) od spodu lodówki jest luzna.

@MichałJ @Aleksandra_S_W @EwaK

lodowka.png

0 Like
Michał_J
Voyager
Opcje

Cześć paniczklos,

Dzięki za podzielenie się zdjęciem. Skontaktuj się proszę z naszą infolinią pod numerami 801-172-678 lub +48 22 607-93-33.

0 Like
paniczklos
Pioneer
Opcje

@Michał_J  napisał(a):

Cześć paniczklos,

Dzięki za podzielenie się zdjęciem. Skontaktuj się proszę z naszą infolinią pod numerami 801-172-678 lub +48 22 607-93-33.

Dzięki tak zrobię. Mam jeszcze pytanie bo ciężko będzie mi to opisać na infolinii : czy powertape jest częścią montowana przez producenta ?;)IMG_20190406_082606.jpg

0 Like
RadekK
Hotshot
Opcje

@paniczklos,

Zawołam naszych ekspertów od AGD - @Michał_J@Aleksandra_S_W i @EwaK - możecie to sprawdzić?

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@paniczklos napisałam do Ciebie na priv, sprawdź proszę wiadomości :winking-face:

0 Like
paniczklos
Pioneer
Opcje

Minely dwa tygodnie, lodówka jest już w miarę zapelniona, przestala pracować już na najwyższych obortach - max pobór mocy ~60W ( bylo 170W) . Niestety ten dzwoniący dźwięk pozostal, sam terkot kompresora jest do zniesienia ale co jakiś czas wchodzi w dzwonienie które jest nie do zniesienia - jest to dźwięk którego nie da się zagluszyć . Dzwonienie to tra przez caly czas pracy kompresora - czyli np 60 minut ;/ Wizyta serwisanta jest nieobjęta gwarancją gdy chodzi o jakiekolwiek dźwięki z lodówki .. 

0 Like