Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Łatwa zabudowa lodówki BRB! Jak zainstalować fronty dla zawiasów suwakowych?

(Temat utworzony: 13-12-2019 05:15 PM)
47397 Wyświetlenia
PrzemysławK
Voyager
Opcje

Instalacja lodówki w zabudowie brzmi jak czarna magia? Za chwile wszystko będzie jasne!

Jeżeli potrzebujecie filmiku, zapraszam tutaj: link dla lodówek BRB2600 lub tutaj: link dla BRB2601.

Po odpakowaniu lodówki powinniśmy zlokalizować instrukcję oraz zweryfikować obecność wszystkich elementów montażowych.

Skupmy się na lodówce BRB2600, występuje w niej zawias suwakowy.

1.PNG

Następnie sprawdzamy odległości wentylacyjne.

2.PNG

Jeżeli zachodzi potrzeba zmiany kierunku otwierania drzwi, robimy to, zachowując szczególną ostrożność. a1.PNGWażnym punktem jest 1.18, gdzie znajduje się instrukcja o obróceniu uszczelki. Pamiętajmy również o konieczności docinania wybranych elementów.

Kolejna ważna informacja, punkt „2” zakłada wsunięcie urządzenia w zabudowę.a2.PNG

Istotnym jest fakt, że lodówka powinna być równoległa do zabudowy, odstęp, w każdym miejscu, wynosi 41 milimetrów. Urządzenie nie może być wykrzywione.

W tym miejscu, w urządzeniach z zawiasem suwakowym postępujemy zgodnie z dalszymi instrukcjami, do zawiasu nożycowego wrócimy na końcu. Poniższe punkty 3.3 – 3.8 wykonujemy cztery razy.

a3.PNG

Na koniec pozostaje docięcie uszczelki oraz montaż maskownic.a4.PNG

Koniec!

Macie jakieś pytania odnośnie sposobu instalacji drzwi?

36 Odpowiedzi
swiety1337
First Poster
Opcje

Cześć Przemek,

Mam zagwozdkę. Pole powierzchni prześwitu załączonej kratki (element no 9) wynosi ~165cm2 (patrz załączone zdjęcie https://images91.fotosik.pl/427/7915b932b938e7b6.jpg ). Natomiast instrukcja wspomina o polu wlotu/wylotu w minimalnej wartości 200cm2. Wynika z tego, że kratka załączona w zestawie nie spełnia warunku widniejącego w instrukcji.

Które z powyższych można uznać za prawdziwą informację? Czy mogę zastosować kratkę załączona w zestawie, mimo że jej pole prześwity nie spełnia wymagań z instrukcji? Jak to wpłynie na ewentualnie roszczenia gwarancyjne oraz sprawność lodówki?

Pozdrawiam, Mateusz

0 Like
JolaŁ
Expert
Opcje

Hej @swiety1337 

Pliku nie da się otworzyć. Możesz go umieścić na Dysku Google? To powinno pomóc 🙂Jeśli powołujesz się na instrukcję, podaj model lodówki i numer strony, sprawdzimy i poszukamy odpowiedzi.

0 Like
Members_noTBNnO
First Poster
Opcje

Dlaczego ta uszczelka ma być obrócona jeżeli drzwi pozostają w tej samej pozycji. Pytam bo musiałem przełożyć zawiasy a szkoda mi ruszać tej uszczelki. I dlaczego tylko w zamrażarce?

0 Like
HubertK
Expert
Opcje

@Members_noTBNnO Cześć!

Uszczelkę obraca się w celu jej prawidłowego ułożenia, po zmianie stron zawiasów. Unikniemy w ten sposób nieszczelności. Dotyczy to obu komór - chłodziarki i zamrażarki.

Members_giaFkao
First Poster
Opcje

Witam. Jak zamontować dodatkową uszczelką między korpusem a lodówką? Pozdrawiam 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_giaFkao 

W przypadku konieczności wymiany tej uszczelki najlepiej by było aby wykonał to autoryzowany serwis lub przy zmianie kierunku otwierania drzwi, obrotu uszczelki, należy delikatnie wyjąć ją, zaczynając od rogu.

Nie montujemy tutaj żadnej dodatkowej uszczelki.

0 Like
Members_giaFkao
First Poster
Opcje

Witam. Chodzi mi o uszczelkę pokazaną na rys. 4.1 i 4.2 czy to się montuje na taśmę lub jakiś Klej.?  

0 Like
Members_giaFkao
First Poster
Opcje

Ewentualnie czy ta uszczelka musi zostać zamontowana? . Dziękuję za każdą informacje. Pozdrawiam 

0 Like
GosiaZ
Navigator
Opcje

Cześć, @Members_giaFkao :smiling-face: Tę uszczelkę wystarczy wcisnąć, nie ma potrzeby jej kleić.