Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Łatwa zabudowa lodówki BRB! Jak zainstalować fronty dla zawiasów suwakowych?

(Temat utworzony: 13-12-2019 05:15 PM)
47818 Wyświetlenia
PrzemysławK
Voyager
Opcje

Instalacja lodówki w zabudowie brzmi jak czarna magia? Za chwile wszystko będzie jasne!

Jeżeli potrzebujecie filmiku, zapraszam tutaj: link dla lodówek BRB2600 lub tutaj: link dla BRB2601.

Po odpakowaniu lodówki powinniśmy zlokalizować instrukcję oraz zweryfikować obecność wszystkich elementów montażowych.

Skupmy się na lodówce BRB2600, występuje w niej zawias suwakowy.

1.PNG

Następnie sprawdzamy odległości wentylacyjne.

2.PNG

Jeżeli zachodzi potrzeba zmiany kierunku otwierania drzwi, robimy to, zachowując szczególną ostrożność. a1.PNGWażnym punktem jest 1.18, gdzie znajduje się instrukcja o obróceniu uszczelki. Pamiętajmy również o konieczności docinania wybranych elementów.

Kolejna ważna informacja, punkt „2” zakłada wsunięcie urządzenia w zabudowę.a2.PNG

Istotnym jest fakt, że lodówka powinna być równoległa do zabudowy, odstęp, w każdym miejscu, wynosi 41 milimetrów. Urządzenie nie może być wykrzywione.

W tym miejscu, w urządzeniach z zawiasem suwakowym postępujemy zgodnie z dalszymi instrukcjami, do zawiasu nożycowego wrócimy na końcu. Poniższe punkty 3.3 – 3.8 wykonujemy cztery razy.

a3.PNG

Na koniec pozostaje docięcie uszczelki oraz montaż maskownic.a4.PNG

Koniec!

Macie jakieś pytania odnośnie sposobu instalacji drzwi?

Members_giaFkao
First Poster
Opcje

Cześć, Dziękuję za odpowiedź. Problem jest taki, że ta uszczelka się nie trzyma a szczelinę mam około 2 milimetry pomiędzy lodówką a korpusem i stąd moje pytanie. No nic muszę to jakoś inaczej wcisnąć. Ewentualnie czy ta uszczelka musi być.? 

0 Like
HubertK
Expert
Opcje

@Members_giaFkao To jest element montażowy, więc tak. Nie powinno być problemu z wciśnięciem tego elementu. Jaki to dokładnie model, czy możesz przesłać zdjęcie?

0 Like
Members_giaFkao
First Poster
Opcje

Dzień Dobry. W Załączniku zdjęcie z modelem. Pozdrawiam 

Screenshot_20221012-134916_Chrome.jpg

0 Like
HubertK
Expert
Opcje

Dzięki. Czy możesz przesłać zdjęcie jak to wygląda u Ciebie, w Twoim egzemplarzu?

0 Like
garmin1
First Poster
Opcje

Tez mam problem z uszczelką nr 17 z obrazka 4.1 i 4.2. Nie mogę jej znaleźć w zestawie. Czy jeśli jest ona niezbędna to istnieje możliwość jej dokupienia? 

0 Like
HubertK
Expert
Opcje

@garmin1 Cześć. Tak, to jest potrzebny element montażowy. 

Zakupu części dokonasz tutaj: RAGZ Łódź -  al. Marszałka Józefa Piłsudskiego 143, 92-236 Łódź - (42)676-30-38, oraz Serwis A-Tech Warszawa ul. Białostocka 5 Tel. 608320147. Ewentualnie serwis Magbob z Krakowa -> agd-czesci.com.pl

To autoryzowane punkty prowadzące sprzedaż wysyłkową. Jeśli jednak zestaw był wybrakowany, możesz spróbować skontaktować się z działem wsparcia klienta, celem zgłoszenia braków logistycznych -> https://www.samsung.com/pl/support/contact/

holiczka
First Poster
Opcje
Czy kabel moze wisiec za lodowką w zabudowie? Kabel zaczyna sie na szczycie lodowki,a gniadko jest w szafce obok na wysokosci 30 cm
0 Like
JolaŁ
Expert
Opcje

Cześć @holiczka 

Kabel powinien być poza zabudową. W innym wątku (link poniżej) są przydatne nagrania z całej instalacji 😊

https://eu.community.samsung.com/t5/sprz%C4%99t-agd/zawiasy-w-lod%C3%B3wce-rodzaje/td-p/543746

Members_opESnUK
First Poster
Opcje

Witam serdecznie. Mam pytanie gdzie mogę kupić prowadnik ślizgu (element nr 11 ze zdjęcie zestawu montażowego). Chodzi mi o oryginalny prowadnik przykręcany do drzwi lodówki w którym chodzi listwa ślizgowa. Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu elementu. Lodówka Samsung BRB 26705 CWW

0 Like
JolaŁ
Expert
Opcje

Cześć @Members_opESnUK 

Zapytaj o części w podanych serwisach:

Serwis: MAGBOB, KRAKÓW, ul. LOTNICZA 3, tel: 123075050.
Serwis: RAGZ, ŁÓDŹ, ul. PIŁSUDSKIEGO 143, tel.: 426763038.
Serwis: A-TECH, WARSZAWA, ul. BIAŁOSTOCKA 5, tel. 226180785.