Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Lc zmywarka

(Temat utworzony: 29-12-2024 10:20 AM)
209 Wyświetlenia
Aneta9
Journeyman
Opcje

Zmywarka wyskakuje błąd Lc.  Serwisant raz byl i stwierdzil ze wszystko ok ponownie sie to stało jak mozna zresetować ? Z prądu odłączona juz była ?

81 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Koszt takiego przepływomierza to od 150 do 250 zł samej płytki ok 30 - 50 zł
rabbitt56
Apprentice
Opcje
Po rozkręceniu jej od dołu płytka była mokra i czujnik wilgoci również. Po wytarciu wody zmywarka działa bez błędu. Czy będzie już ok?
0 Like
rabbitt56
Apprentice
Opcje
Oby.. tak to jest z tym sprzętem. Dziękuję wszystkim za cenne rady. Dużo tutaj można się dowiedzieć i naprawić coś samemu jeśli to nie jakaś poważna usterka. Pozdrawiam
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Jeśli wszystko zostało wyczyszczone i nie pojawi się woda to tak. Ale jeśli czujnik i płytka dalej będą mokre, to musimy szukać przyczyny wycieku. Mam nadzieję że sytuacja się nie powtórzy. Cieszę się że udalo się usunąć usterkę i sprzet działa poprawnie. Proszę bardzo. Pozdrawiam.
0 Like
kocio247
First Poster
Opcje

Nigdy samsung nie kupujcie

Members_LDfzVA5
First Poster
Opcje

witam u mnie też był taki problem ,serwis chciał wymienic pompe spustową i zbiorniczek na sól. Ja jednak odłączyłam ją od prądu postała 4 -5dni woda którą czujnik wykrył wyschła i potem zaczęła działać normalnie .to już drugi raz jak ten błąd wyskoczył. Za pierwszym razem dwa dni wystarczyły żeby zaczęła działać 

0 Like
Virnado
Student
Opcje
Też tak zrobiłem. Działa 😊
0 Like
Virnado
Student
Opcje
Kod LC najłatwiej usunąć odchylając zmywarkę do siebie. Wylać resztki wody i działa. Oczywiście wcześniej odłącz urządzenie z prądu 😊
BoskiT
First Poster
Opcje
Zmywarka DW60A6092BB błąd LC
0 Like
BoskiT
First Poster
Opcje

Dzień dobry, mirzę sie od dwóch dni z błędem LC. Co prawda zmywarka często nie odpompowywała wody, co poprawiałem ręcznie. Ostatnio cały dół w wodzie i błąd LC (po raz pierwszy). Odpompowane manualnie. Błąd nie znika. Dwa kontakty z czatem, wyłączenie z prądu, osuszanie itp. Kilka godzin z zamkniętą suszarką w środku - i co - i ... dalej to LC. Szlag mnie trafi. Pierwszy sprzęt od Samsunga przy którym ręce mi opadają... miał ktoś już to samo i jakiś patent na to? Przyznaje, że jak mam poświęcić godzinę na rozebranie kuchni u wyciągnięcie zmywarki to trafi już pod płot. Ma jeszcze klika miesięcy gwarancji to się ktoś będzie męczył. Jak ma ktoś jakiś konstruktywny pomysł - będę wdzięczny.

0 Like