Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

SmartThings w telewizorze UE55NU8042 nie wykrywa telefonu iPhone

(Temat utworzony: 07-02-2019 12:49 PM)
3280 Wyświetlenia
jah_uk
First Poster
Opcje

Dzień dobry,

Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem telewizora UE55NU8042, a od dłuższego już czasu posiadaczem telefonu iPhone. Postanowiłem więc przetestować "Dwukierunkowe dublowanie telewizora i urządzenia mobilnego przy użyciu aplikacji SmartThings" (e-Manual wersja polska str. 34).

Po zainstalowaniu aplikacji SmartThings w telefonie oraz połączeniu telefonu z telewizorem:

- telefon wykrywa w aplikacji telewizor oraz działa prawidłowo jako pilot, nie mogę natomiast znaleźć żadnej funkcji przekazywania zawartości ekranu i dźwięku

- telewizor w ogóle nie wykrywa w aplikacji telefonu, lista podłączonych urządzeń jest pusta

Proszę o informacje w jaki sposób prawidłowo połączyć telefon z telewizorem żeby możliwe było "Dwukierunkowe dublowanie telewizora i urządzenia mobilnego".

Dziękuję i pozdrawiam.

0 Like
43 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@jah_uk  Poczytaj do czego jest SmartThings

I jeszcze tu iphone obraz na tv  czy tutaj

0 Like
jah_uk
First Poster
Opcje

Cześć 

0 Like
jah_uk
First Poster
Opcje

Cześć 

telewizor Samsung UE55NU8042.

Jak wspomniałem wcześniej po zainstalowaniu aplikacji SmartThings w telefonie oraz połączeniu telefonu z telewizorem telefon wykrywa w aplikacji telewizor oraz działa prawidłowo, ale TYLKO jako pilot, nie mogę natomiast znaleźć w aplikacji żadnej funkcji przekazywania zawartości ekranu i dźwięku.

Nie znalazłem natomiast nigdzie informacji że aplikacja SmartThing dla niektórych urządzeń działa TYLKO częściowo.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@jah_uk  Tylko jest jeden problem że aplikacja Iphona nie ma takich możliwości jedynie do sterowania TV i kontrolowania. A pytasz się o "Mirroring" gdzie możesz oglądać obraz z TV na telefonie i odwrotnie. Jeszcze raz napiszę ta aplikacja tego nie umożliwia od Apple.

https://support.apple.com/pl-pl/HT204289

Przechwytywanie.PNG 

0 Like
jah_uk
First Poster
Opcje

Cześć 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
jah_uk
First Poster
Opcje

Cześć 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@jah_uk Aplikacja SmartThings jest tylko do sterowania a Smart view do sterowania, jak i do udostępnia treści. Takie moje hobby a poza tym pracowałem w serwisie Samsunga.

0 Like