Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

SmartThings w telewizorze UE55NU8042 nie wykrywa telefonu iPhone

(Temat utworzony: 07-02-2019 08:44 AM)
5380 Wyświetlenia
jah_uk
First Poster
Opcje

Dzień dobry,

Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem telewizora UE55NU8042, a od dłuższego już czasu posiadaczem telefonu iPhone. Postanowiłem więc przetestować "Dwukierunkowe dublowanie telewizora i urządzenia mobilnego przy użyciu aplikacji SmartThings" (e-Manual wersja polska str. 34).

Po zainstalowaniu aplikacji SmartThings w telefonie oraz połączeniu telefonu z telewizorem:

- telefon wykrywa w aplikacji telewizor oraz działa prawidłowo jako pilot, nie mogę natomiast znaleźć żadnej funkcji przekazywania zawartości ekranu i dźwięku

- telewizor w ogóle nie wykrywa w aplikacji telefonu, lista podłączonych urządzeń jest pusta

Proszę o informacje w jaki sposób prawidłowo połączyć telefon z telewizorem żeby możliwe było "Dwukierunkowe dublowanie telewizora i urządzenia mobilnego".

Dziękuję i pozdrawiam.

0 Like
MichałM
Expert
Opcje

Cześć

Jeżeli chodzi o funkcję "Dwukierunkowe dublowanie telewizora i urządzenia mobilnego przy użyciu aplikacji SmartThings", o którą pytasz, jest ona dostępna w Twoim telewizorze. Do poprawnego działania wymaga kompatybilnego urządzenia. Zgadzam się z Tobą, że funkcja pilota może działać, co nie oznacza, że wszystkie inne funkcję będą dostępne.

Wyraźnie o tym mówi zapis w instrukcji obsługi (instrukcja) na stronie 34: 

• Ta funkcja może nie być obsługiwana w zależności od modelu telewizora lub urządzenia mobilnego.

Możesz również skierować oficjalne zapytanie poprzez formularz zgłoszeniowy do wsparcia technicznego Samsung.

Dla Twojej wygody podaję link:

https://www.samsung.com/pl/support/erms1

Jestem pewny, że otrzymasz pomoc w tym temacie :smiling-face:

jah_uk
First Poster
Opcje

Cześć Wszystkim,

znam zapis z e-Manual'a ("Ta funkcja może nie być obsługiwana w zależności od modelu telewizora lub urządzenia mobilnego"), natomiast w tym wątku pytam właśnie gdzie mogę znaleźć listę kompatybilnych urządzeń? Czy nie uważasz że Samsung/SmartThings powinien tę informację podać w sposób ogólnodostępny? 

Dziękuję za przesłany link: https://www.samsung.com/pl/support/erms1 już wcześniej tam zaglądałem niestety nie mogę wybrać mojego modelu telewizora (UE55NU8042)...

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@jah_uk A mi się udało wybrać twój model TV 

Przechwytywanie.PNG

0 Like
jah_uk
First Poster
Opcje

Cześć 

Dziękuję za wiadomość, dziwnie działa ta strona pomocy technicznej 😉

Wcześniej wybrałem: Typ (Telewior) -> Podtyp (UHD) (żyłem z przeświadczeniem że mój telewizor to UHD) i nic się nie wyświetla:

Capture1.JPG

Teraz wybrałem tylko Typ (Telewizor) i poodobnie jak u Ciebie mój model jest dostępny:

Capture2.JPG

Działam dalej, oczywiście dam znać jak czegoś się dowiem.

Dziękuję i pozdrawiam

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@jah_uk  Jak już wcześniej Ci podawałem link do strony .

Przechwytywanie.PNG

0 Like
MichałM
Expert
Opcje

hej

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Nie chciałem zakładać nowego tematu. Więc mam pytanie do eksertów @MarcinL  jeśli na liscie Smart Thing nie ma mojego TV to  znim się nie połacze ? Mój model UE40JU6740.

0 Like
MarcinL
Voyager
Opcje

Cześć @vdsl2,

Ja co prawda zajmuję się SmartThingsem, ale odnośnie AGD. Do telewizorów zawołajmy właściwych ekspertów :smiling-face: @StaszekM co powiesz w tym temacie?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@MarcinL  Wiem że zajmujesz się AGD ale wedlug tej strony nie ma mojego modelu ? A jedna apka wyszukuje mój model i wszystko działa. 

Screenshot_20190603-190459_SmartThings.jpg

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@vdsl2 mój qled też nie ma wydzielonej apki smart things a jest wyszukiwany, odbiera i wyświetla komunikaty z innych urządzeń. Mogę też nim sterować z poziomu aplikacji ST w innych urządzeniach.  Aplikacja zastąpiła starsze aplikacje służace do sterowania /piloty/. Myślę jednak, że twój nie "zagra", gdy będzie trzeba przesłać na niego informację zpralki, piekarnika lub lodówki.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like