Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Smart Things - aplikacja do zarządzania sprzętem AGD i nie tylko...

(Temat utworzony: 22-11-2018 11:26 PM)
1324 Wyświetlenia
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Mam pytanie do posiadaczy i użytkowników różnych sprzętów AGD: pralek, suszarek, piekarników, klimatyzatorów i innych.

Czy korzystacie z aplikacji Smart Things? Jeżeli tak to jakim sprzętem zarządzacie?

Ja wykorzystuję ją do sterowania, konfigurowania funkcji i zarządzania kilkoma urządzeniami w tym pralka. Co widać na załączonej grafice.

smart_things.jpg

I właśnie w kwestii pralki mam do Was najważniejsze pytanie.

Czy u Was też w aplikacji występują problemy z tłumaczeniem niektórych funkcji? U mnie problem dotyczy zakładki "Ustawienia" oraz zakładki "Asystent prania".

1.png2.png 

3.png4.png

To dość ważne opcje, więc warto aby ich tłumaczenie było poprawne. Czy u Was również występuje ten problem?

Oczywiście nie byłbym sobą, gdybym tego nie zgłosił do techników przy użyciu aplikacji Membersów. Do opisu dysfunkcji załączyłem również grafiki i czekam na odpowiedź.

Gdy tylko takową otrzyma podzielę się nią z Wami.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
14 Odpowiedzi
Opcje

Cześć @Szewcu72,

U mnie też taki problem z tłumaczeniem występuje. Sprawa już jest zgłoszona do poprawki i najprawdopodobniej przy najbliższej aktualizacji będzie to poprawione.

Gdybym dostała jakąś informację wcześniej to oczywiście się nią z Tobą i pozostałymi Userami podzielę.

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Aleksandra_S_W Jesteś boska... czekam z niecierpliwością. :heavy-black-heart::winking-face::grinning-face-with-one-large-and-one-small-eye: i za ten mój prywatny spam również :heavy-black-heart:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Oglądasz telewizję.... a tu pyk... pralka do ciebie krzyczy. :grinning-face-with-one-large-and-one-small-eye::smiling-face:
... i co Wy na to? :winking-face:

smart_on_tv.jpg

0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

@Szewcu72 pewnie masz niezłą frajdę z tego :face-with-tears-of-joy:

Bardzo fajny bajer. Jeśli ma się dom/mieszkanie, w którym nie zawsze słychać, kiedy pralka kończy cykl, takie powiadomienia są idealne. W przyszłości, gdy będę budował swój dom jednorodzinny, na pewno będę chciał również wyposażyć go chociaż częściowo w smart urządzenia :smiling-face:

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Damian K Oj tak, zabawa jest przednia, o ile można to uznać za zabawę. Ale jak wiadomo faceci, to duzi chłopcy. Ja też :grinning-face-with-one-large-and-one-small-eye: i bardzo lubię tego typu gadżety. :winking-face::smiling-face:

Tego typu powiadomienia, to bardzo przydatna rzecz. Pralka na dole, nie słychać jej, bo tylko 49 dB, więc można zapomnieć.

Oglądasz telewizję a tu pyk... wiesz, że pranie zakończone.

Jedna "wada"... gdy pyk pojawi się na telewizorze w sypialni... :face-with-stuck-out-tongue-and-winking-eye::face-with-tears-of-joy::face-with-tears-of-joy::face-with-tears-of-joy:

Szewcu72
MegaStar
Opcje

W dniu 21.12.2018 wskoczyła aktualizacja aplikacji, niestety brak poprawy tłumaczenia w zakładkach dotyczących pralek, które tu opisałem. 😞

@Aleksandra_S_W  jesteś w stanie przycisnąć "górę" w tym temacie?

Bo nie wiem, czy mogę to podciągnąć pod urządzenia mobilne (jest przecież na nich instalowana) i korzystając z uprawnień superusera, zasugerować poprawę tłumaczenia?

0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

@Szewcu72

Mogę śmiało stwierdzić, że lepszą opcją będzie zgłoszenie tej kwestii w Superuser Zone. Paradoksalnie, w ten sposób będziesz bliżej kontaktu z R&D, niż Ola ma możliwość. Jeżeli natomiast nie czujesz się na siłach, żeby opisać ten błąd po angielsku, daj znać. Przekażę samemu tam, gdzie zawsze :winking-face:

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
Szewcu72
MegaStar
Opcje

To może po świętach lub w nowym roku, jak będę miał luźniej z czasem, ogarnę temat. Porobię screeny i opis.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Czy zauważyliście, ze aplikacja Smart Things otrzymała aktualizację, która całkowicie zmienia jej wygląd i przebudowuje menu? Najnowsza wersja ma oznaczenie 1.7.27-25.st.jpg

Aktualizację otrzymałem na androidzie w wersji 9.0 (model telefonu S9+ system w wersji 2CSB3). Wspominam o tym dlatego, bo na S8+ mojej żony aktualizacja nie jest dostępna.

Nowy interfejs prezentuje się tak.st 1.png

Jak widać zmienił się wygląd ekranu startowego. Na chwilę obecną nie można do niego dodać (tak jak w starszych wersjach) wszystkich sparowanych z telefonem urządzeń. Mnie udało się tylko dodać tv i pralkę. Pozostałe urządzenia, nawet te od Samsunga są w zakładce. "Urządzenia w pobliżu".

Co mnie cieszy, to fakt, że do końca spolszczono składowa aplikacji odpowiadającą z obsługę pralek. 

@Aleksandra_S_W