Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

SMART DONGLE już w Polsce

(Temat utworzony: 15-11-2019 07:53 AM)
9462 Wyświetlenia
MarcinL
Voyager
Opcje

Siemka,

Bardzo pożądanym ostatnimi czasy elementem Smart kuchni był adapter, który umożliwiał sparowanie lodówki wyposażonej w port USB z aplikacją SmartThings na smartfonie.

I voilà! :smiling-face:

d1.jpg

Od niedawna można go – adapter Smart Dongle - zakupić w wybranych Samsung Brand Store.

Do czego pasuje?

Jeśli tylko masz lodówkę, w której zgodnie z instrukcją posiadasz port USB – możesz w nim zainstalować wspomniany adapter.d2.png

Jak się go instaluje i paruje ze SmartThings?

Prościej się nie da – wkładasz adapter do portu USB, uruchamiasz SmartThings na telefonie – na ekranie aplikacji powinna pojawić się wiadomość o możliwości dodania nowego urządzenia. Po tym aplikacja mówi co i jak robić – jest to bardzo intuicyjne.

d3.png

Co daje adapter?

Umożliwia on:

- sterowanie większością funkcji lodówki,

- sporządzanie listy jedzenia, które umieszczasz w środku,

- wskazuje stan filtra wody,

- monitoruje zużycie energii,

- umożliwia autodiagnostykę urządzenia.

Macie pytania?

Piszcie śmiało! Jestem ciekaw, czy Wy też zdobyliście się na lodówkę w telefonie :winking-face: Jak wrażenia?

Miłego!

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Konrad1978
Apprentice
Opcje

Witam. Posiadam od niedawna lodówkę Lodówka SAMSUNG RS68N8220B1, w której jest port USB. Gdzie mógłbym "zdobyć" adapter USB Smart Single i za jaką cenę? 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
17 Odpowiedzi
Rozwiązanie
Konrad1978
Apprentice
Opcje

Witam. Posiadam od niedawna lodówkę Lodówka SAMSUNG RS68N8220B1, w której jest port USB. Gdzie mógłbym "zdobyć" adapter USB Smart Single i za jaką cenę? 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Konrad1978  Jak napisał @MarcinL  wybranych sklepach Samsung Brand Store 

0 Like
Konrad1978
Apprentice
Opcje
Wszystko ładnie, pięknie ale obdzwoniłem trzy sklepy w Polsce i nigdzie nie mają tego adaptera. Wszyscy zgodnie powiedzieli, że jakby mieli to taka informacja poszła by do wszystkich, a skoro oni nie mają to nie ma nikt.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
Konrad1978
Apprentice
Opcje
Skontaktowałem się z infolinią Samsung i potwierdziło się to co w sklepach mówili. W Polsce jeszcze nie ma tych urządzeń (miały być ale mają poślizg z terminami).
0 Like
prykala
First Poster
Opcje

Czy w zwiazku z tym urządzeniem wiemy o jakiś planach wprowadzeniach SmartThings Hub do Poski?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@prykala, na polskiej stronie Samsung nie znalazłem żadnych informacji ani zapowiedzi dotyczących urządzenia SmartThings Hub. Informacje o inteligentnym domu oraz o urządzeniach dostępnych w Polsce znajdziesz na tej stronie.

Albert31
First Poster
Opcje

Na mixremedia nie jest już dostępny, ale przed chwilą zamówiłem go w RAGZ - recepcja@ragz.com.pl

Cena 255 zł brutto.

Faktycznie aby go kupić trzeba się nieco naprosić. Nie jest dostępny od ręki.

0 Like