Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problemem z rejestracją pralki WD90N740NOA w aplikacji SmartThings na koncie Samsung - błąd 15-200

(Temat utworzony: 30-05-2022 08:21 AM)
1877 Wyświetlenia
Mariusz76
Explorer
Opcje

Witam

Bardzo proszę o pomoc związaną z problemem rejestracji pralki Samsung WD90N740NOA na koncie Samsung - błąd 15-200. Problem wystąpił po zmianie routera (na TP-Link C6) w domu. Pralka wcześniej była już zarejestrowana i nie było żadnych problemów. Pojawiły się one po zmianie routera, który podobnie jak poprzedni (też TP-Link) został uruchomiony na ustawieniach fabrycznych. Błąd pojawią się w ostatniej fazie rejestracji, czyli przy rejestracji na koncie Samsung. Podczas procesu dodawania urządzenia przez telefon Samsung S20  w aplikacji SmartThings następuje bez problemu połączenie z pralką (pralka w trybie AP), znajduje sieć, łączy się i po dłuższym czasie podczas dodawania jej do konta Samsung wyskakuje błąd: 15-200.

Dodam, że zmiana routera nastąpiła podczas prania z włączoną funkcją Smart Control. Po zmianie routera raz udało się zarejestrować pralkę przez nowy router ale wyświetlało ikonę pralki z czasem 15 min bez możliwości podglądu co się w niej dzieje ... Tak jakby pralka dalej funkcjonowała w "chmurze" Samsung ...  Po czym nastąpiło rozłączenie komunikacji i już nie mogę ponownie dodać pralki do konta Samsung, błąd 15-200.

Połączenie z siecią domową WiFi 2,4GHz działa idealnie, połączenie "ze światem" poprzez światłowód, ustawiona prosta nazwa sieci i hasło, szyfrowanie WPA2/AES.

Pozdrawiam, Mariusz

0 Like
31 Odpowiedzi
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Dobrze wiedzieć, że problem się rozwiązał.
0 Like
dawid956
Journeyman
Opcje
Winny był dostawca internetu. Uzyskałem dane ppoe do logowania od nowego dostawcy I połączyłem internet że starym routerem na którym urządzenia samsung nie chciały chodzić. nie zmieniłem nic w ustawieniach, tylko wtedy logował się przez dynamiczne ip a teraz przez ppoe i jak ręką odjął. mimo że ten sam router to wszystko się ładnie łączy i działa.