30-05-2022 08:21 AM — edytowano 30-05-2022 08:23 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam
Bardzo proszę o pomoc związaną z problemem rejestracji pralki Samsung WD90N740NOA na koncie Samsung - błąd 15-200. Problem wystąpił po zmianie routera (na TP-Link C6) w domu. Pralka wcześniej była już zarejestrowana i nie było żadnych problemów. Pojawiły się one po zmianie routera, który podobnie jak poprzedni (też TP-Link) został uruchomiony na ustawieniach fabrycznych. Błąd pojawią się w ostatniej fazie rejestracji, czyli przy rejestracji na koncie Samsung. Podczas procesu dodawania urządzenia przez telefon Samsung S20 w aplikacji SmartThings następuje bez problemu połączenie z pralką (pralka w trybie AP), znajduje sieć, łączy się i po dłuższym czasie podczas dodawania jej do konta Samsung wyskakuje błąd: 15-200.
Dodam, że zmiana routera nastąpiła podczas prania z włączoną funkcją Smart Control. Po zmianie routera raz udało się zarejestrować pralkę przez nowy router ale wyświetlało ikonę pralki z czasem 15 min bez możliwości podglądu co się w niej dzieje ... Tak jakby pralka dalej funkcjonowała w "chmurze" Samsung ... Po czym nastąpiło rozłączenie komunikacji i już nie mogę ponownie dodać pralki do konta Samsung, błąd 15-200.
Połączenie z siecią domową WiFi 2,4GHz działa idealnie, połączenie "ze światem" poprzez światłowód, ustawiona prosta nazwa sieci i hasło, szyfrowanie WPA2/AES.
Pozdrawiam, Mariusz
- Tagi:
- SmartThings Pralka
- « Poprzedni
- Następny »
30-05-2022 09:40 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Mariusz76 Dzień dobry
Proszę sprawdzić z poziomu telefonu, czy po zmianie routera jest Pan połączony z siecią pralki. Może być konieczne wpisanie na nowo hasła: 1111122222
30-05-2022 09:59 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Tak, jestem spięty z siecią pralki, dokładnie to hasło wpisywałem. Niestety nie pomogło. W trakcie rejestracji na koncie Samsung sieć przełącza się automatycznie na WiFi domowe (które wskazałem do łączenia z pralką) lub 5G.
30-05-2022 10:37 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Mariusz76 Pozostaje w takim razie kontakt z pomocą techniczna pod tym linkiem:
https://help.content.samsung.com/csweb/main/main.do
30-05-2022 10:46 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Rozumie i dziękuję za zainteresowanie się moją sprawą.
Zgłoszenie wysłałem.
30-05-2022 10:50 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Mariusz76 Jaki masz ustawiony typ zabezpieczeń sieci? Spróbowałbym wykonać wszystko jeszcze raz bez hasła wifi.
Czy w nazwie jakieś i haśle są jakieś znaki specjalne lub symbole?
30-05-2022 10:52 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Próbowałem bez hasła, z prostą nazwą sieci WiFi typu "TP", szyfrowanie WPA2/AES.
Bez skutku niestety 😞
30-05-2022 10:55 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Mam wrażenie, że "gdzieś w chmurze Samsung" ta pralka istnieje i jest blokada na nią założona. Dlatego pierwszym razem mi się udało i była widoczna jako "w trakcie prania" z czasem 15 min do końca. Ale po wejściu w ikonę pralki (opisaną j.w.) pojawiło się, że jest w off-line. Po chwili niestety nawet to się rozłączyło i później juz błąd 15-200.
30-05-2022 11:14 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Mariusz76 W tej sytuacji najlepiej skontaktować się przez wcześniej podlinkowany formularz
30-05-2022 11:41 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Tak też zrobiłem, raz jeszcze dziękuję za pomoc.
Jak tylko dowiem sie jaki był powód podzielę się na forum.

- « Poprzedni
- Następny »