Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problemem z rejestracją pralki WD90N740NOA w aplikacji SmartThings na koncie Samsung - błąd 15-200

(Temat utworzony: 30-05-2022 08:21 AM)
1839 Wyświetlenia

Też mam ten problem

Mariusz76
Explorer
Opcje

Witam

Bardzo proszę o pomoc związaną z problemem rejestracji pralki Samsung WD90N740NOA na koncie Samsung - błąd 15-200. Problem wystąpił po zmianie routera (na TP-Link C6) w domu. Pralka wcześniej była już zarejestrowana i nie było żadnych problemów. Pojawiły się one po zmianie routera, który podobnie jak poprzedni (też TP-Link) został uruchomiony na ustawieniach fabrycznych. Błąd pojawią się w ostatniej fazie rejestracji, czyli przy rejestracji na koncie Samsung. Podczas procesu dodawania urządzenia przez telefon Samsung S20  w aplikacji SmartThings następuje bez problemu połączenie z pralką (pralka w trybie AP), znajduje sieć, łączy się i po dłuższym czasie podczas dodawania jej do konta Samsung wyskakuje błąd: 15-200.

Dodam, że zmiana routera nastąpiła podczas prania z włączoną funkcją Smart Control. Po zmianie routera raz udało się zarejestrować pralkę przez nowy router ale wyświetlało ikonę pralki z czasem 15 min bez możliwości podglądu co się w niej dzieje ... Tak jakby pralka dalej funkcjonowała w "chmurze" Samsung ...  Po czym nastąpiło rozłączenie komunikacji i już nie mogę ponownie dodać pralki do konta Samsung, błąd 15-200.

Połączenie z siecią domową WiFi 2,4GHz działa idealnie, połączenie "ze światem" poprzez światłowód, ustawiona prosta nazwa sieci i hasło, szyfrowanie WPA2/AES.

Pozdrawiam, Mariusz

0 Like
31 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mariusz76  Dzień dobry 

Proszę sprawdzić z poziomu telefonu, czy po zmianie routera jest Pan połączony z siecią pralki. Może być konieczne wpisanie na nowo hasła: 1111122222

0 Like
Mariusz76
Explorer
Opcje

Witam,

Tak, jestem spięty z siecią pralki, dokładnie to hasło wpisywałem. Niestety nie pomogło. W trakcie rejestracji na koncie Samsung sieć przełącza się automatycznie na WiFi domowe (które wskazałem do łączenia z pralką) lub 5G.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mariusz76  Pozostaje w takim razie kontakt z pomocą techniczna pod tym linkiem:

https://help.content.samsung.com/csweb/main/main.do 

Mariusz76
Explorer
Opcje

Rozumie i dziękuję za zainteresowanie się moją sprawą.

Zgłoszenie wysłałem.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mariusz76  Jaki masz ustawiony typ zabezpieczeń sieci? Spróbowałbym wykonać wszystko jeszcze raz bez hasła wifi.

Czy w nazwie jakieś i haśle są jakieś znaki specjalne lub symbole?

0 Like
Mariusz76
Explorer
Opcje

Próbowałem bez hasła, z prostą nazwą sieci WiFi typu "TP", szyfrowanie WPA2/AES.

Bez skutku niestety 😞

0 Like
Mariusz76
Explorer
Opcje

Mam wrażenie, że "gdzieś w chmurze Samsung" ta pralka istnieje i jest blokada na nią założona. Dlatego pierwszym razem mi się udało i była widoczna jako "w trakcie prania" z czasem 15 min do końca. Ale po wejściu w ikonę pralki (opisaną j.w.) pojawiło się, że jest w off-line. Po chwili niestety nawet to się rozłączyło i później juz błąd 15-200.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mariusz76  W tej sytuacji najlepiej skontaktować się przez wcześniej podlinkowany formularz

Mariusz76
Explorer
Opcje

Tak też zrobiłem, raz jeszcze dziękuję za pomoc.

Jak tylko dowiem sie jaki był powód podzielę się na forum.