Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z AR12NXCXAWKNEU. Sterowanie przez WiFi

(Temat utworzony: 15-07-2019 01:54 AM)
3186 Wyświetlenia
Gam8it
Journeyman
Opcje

Witam. 

Mam problem ze sterowaniem z poziomu aplikacji Smart Things. 

Mam tv model QE55Q7FNAT 

oraz klimatyzację AR12NXCXAWKNEU które po dodaniu do ST można kontrolować do momentu uśpienia. Po odpaleniu apki po paru godzinach jest komunikat brak dostępu. Pomaga jedynie wykasowanie sprzętu ze ST i dodanie ponownie ale i tak po uśpienia znowu to samo. Aktualizację wszystkie zrobione. Oba sprzety maja ten sam problem. 😭 ST zainstalowane na S9+   

Router to TP Link Archer D2. 

Screenshot_20190714-183943_SmartThings.jpg

Screenshot_20190714-173401_SmartThings.jpg

Gam8it
Journeyman
Opcje

Ustawilem tak jak na zdjęciu ale teraz widzę że znowu to samo. Brak dostępu. Screenshot_20190716-171246_SmartThings.jpg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Gam8it  Cały prooblem jest po stronie samego routera Tp-linka tu jest sporo takich postów związanych z podobnym problemem wymiana na inną markę jak Asus wszystko śmiga. Firma Tp-link prawie nie wspiera już swoich urządzeń. Kolega @Szewcu72  ma inny router i u niego wszystko śniga.

0 Like
Gam8it
Journeyman
Opcje

Mają u mnie światłowód zakładać to wymienię router. Przyda się do biura. 😁 Polecacie Asus czy jest coś lepszego? Wiem że to nie miejsce ale warto wysłuchać profesjonalistów w tej sprawie 👍

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Gam8it  Kiedyś używałem Tp-linki ale jak zaczeły być z nimi problemy to przesiadka na Asus teraz ma Netgear R 7800. 

A od kogo będziesz miał światłowód ?

0 Like
Gam8it
Journeyman
Opcje

Światłowód kładzie Nexera. Oni hurtowo dzierżawa firma. Ciężko powiedzieć kto wygra przetarg ale podobno Orange już ma smaczka. Jak narazie chyba się wstrzymam z wymiana bo mam Adsl a mam ochotę kupić ASUS RT-AC5300 ale nie ma ADSL. 🙁

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Gam8it  Jest sporo routerów ADSL?VDSL od Asusa https://www.asus.com/pl/Networking/xDSL-Modem-Routers-Products/

I jeszcze nie wiadomo kiedy będziesz miał światełko i jaki będzie zestaw Router z ONT czy router i oddzielnie ONT.

0 Like
Gam8it
Journeyman
Opcje

Też racja. Na ten moment 3x kabel i 15 przez wifi w tym kamera IP. Masakra jakie jest obciążenie routera 😁  Mam teraz Neostrada do 20mb/s. 

Żyć z mi powodzenia 😁😁😁

Screenshot_20190716-222409_Chrome.jpg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Gam8it Sam router to jedno, ale jak na Neostradę to i tak masz całkiem dobre wyniki. Pozostaje, czekać cierpliwie na światłowód może uda Ci się w tym roku podłączyć jak będzie sporo chętnych.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Gam8it jeżeli masz neo, to na pomarańczowych funboxach wszystko śmiga. Jeżeli masz coś od  nich to spróbuj.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Gam8it
Journeyman
Opcje

Witam. Wymieniłem router na Asus Dsl-AC88U. Sytuacja ta sama. 😕 Ma ktoś jeszcze jakis pomysl?

0 Like