Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z AR12NXCXAWKNEU. Sterowanie przez WiFi

(Temat utworzony: 15-07-2019 01:54 AM)
3180 Wyświetlenia
Gam8it
Journeyman
Opcje

Witam. 

Mam problem ze sterowaniem z poziomu aplikacji Smart Things. 

Mam tv model QE55Q7FNAT 

oraz klimatyzację AR12NXCXAWKNEU które po dodaniu do ST można kontrolować do momentu uśpienia. Po odpaleniu apki po paru godzinach jest komunikat brak dostępu. Pomaga jedynie wykasowanie sprzętu ze ST i dodanie ponownie ale i tak po uśpienia znowu to samo. Aktualizację wszystkie zrobione. Oba sprzety maja ten sam problem. 😭 ST zainstalowane na S9+   

Router to TP Link Archer D2. 

Screenshot_20190714-183943_SmartThings.jpg

Screenshot_20190714-173401_SmartThings.jpg

55 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Gam8it  Zobacz czy masz aktualny firmware routera ?  Co do sieci 2.4GHz ustaw na kanał 11 jak na zdjęciu

Przechwytywanie1.PNGPrzechwytywanie12.PNG

0 Like
Gam8it
Journeyman
Opcje

Zrobiłem jak pisałeś. Jak narazie klima działa ale tv kiepsko. Tak samo jak było tak jest. Śmieszne jest to że jak go odpale pilotem to pokazuje w ST że działa. Kiedy go wyłącze po chwili wyskakuje "Odłączono" i koniec. Jak by moduł przestał być aktywny. Screenshot_20190715-154426_SmartThings.jpg

Screenshot_20190715-174914_SmartThings.jpg

Screenshot_20190715-175801_Chrome.jpg

Screenshot_20190715-174902_SmartThings.jpg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Gam8it  Może coś więcej Ci podpowie kolega @Szewcu72  ?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Gam8it  A u mnie na inny TV mogę do włączyć i sterować bez problemu jak poniżej na zdjęciu

Screenshot_20190715-190426_One UI Home.jpg

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Gam8it tv zarejestrowany na koncie Samsunga? Moje urządzenia nie muszą być w tej samej sieci. Telefon może być na danych komórkowych a i tak wykrywa telewizor.

ST.jpg

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Gam8it
Journeyman
Opcje

Jakie macie ustawienia w zakładce "Siec" i "Ustawienia Eksperckie"? 

Ja ustawiłem tak i od godziny wykrywa w aplikacji. Może to pomogło. 🤪 Na sieci komórkowej też działa. Jak narazie. Testy bo jakoś sceptycznie do tego podchodzę. 😁

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Gam8it a o jakie konkretnie ustawienia Ci chodzi? :thinking-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Gam8it
Journeyman
Opcje

20190715_205405.jpg

O te ustawienia. Masz to samo?

0 Like
MarcinL
Voyager
Opcje

Cześć @Gam8it

Najlepiej będzie zapytać ekspertów - @MagdaB , @ZuzannaN, pomożecie? :smiling-face:

0 Like
ZuzannaN
Pioneer
Opcje

@Gam8itRozumiem, że uruchomiłeś opcje "Włącz za pomocą urządzenia przenośnego" . Od tego momentu aplikacja działa poprawnie i wykrywa Twój telewizor, tak ?

0 Like