Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Fold3 - pękające ekrany

(Temat utworzony: 04-02-2022 09:36 PM)
7063 Wyświetlenia
slashk1987
Pioneer
Opcje
Radzę się wstrzymać przed kupnem tego telefonu. Po 5 miesiącach pękł ekran a Samsung umywa ręce. Po krótkim researchu znalazłem informację o urzędzieniach z podobnym problemem nawet po miesiącu. Odpowiedz Samsunga zawsze taka sama - uszkodzenie mechaniczne i wina użytkownika....

image

image

67 Odpowiedzi
slashk1987
Pioneer
Opcje
Na to wychodzi, albo używać i trzymać kciuki za to że nie pęknie ekran. Bo wiem że nie wszystkie pękają, ale jak widać to czysta loteria
0 Like
SebastianDit
Explorer
Opcje
Miałem przez 3 tygodnie flipa 3. Sam z siebie pękł na łączeniu. Zgłosiłem roszczenie przez zen. Otrzymałem zwrot pieniędzy.
0 Like
slashk1987
Pioneer
Opcje
Przez co zostało zgłoszone roszczenie?
0 Like
SebastianDit
Explorer
Opcje
Musisz kupić przez Zen. Tam masz na przykład ubezpieczenie za darmo. Jak się uszkodzi sprzęt to w zasadzie możesz wystąpić o zwrot pieniędzy. Kwestia kilku maili i miałem nakaz zwrotu pieniędzy przez sprzedawcę. Więc na przyszłość korzystaj z zen.com
krzysztof42
Explorer
Opcje

Już zaczynam żałować że go kupiłem. Na pewno warto skorzystać z rzecznika praw konsumentów. To co wypisuje serwis to kpina . Chyba jest to ostatni Samsung kupiony prze zemnie , Brawo samsung cena z kosmosu a potem wszystko wina użytkownika i tak traktują użytkownika który kupił telefon premium 

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@krzysztof42  Kupując tego typu urządzenie trzeba się dokładnie zapoznać z instrukcją producenta i kartą gwarancyjną ponieważ są pewne rzeczy  na które trzeba zwrócić szczególna uwagę.

slashk1987
Pioneer
Opcje
Sądząc po efekcie i przyczynie - to nie kupować folda :winking-face: a jak się już kupuje to go nie otwierać i korzystać z mniejszego ekranu :winking-face:
slashk1987
Pioneer
Opcje
Ta linia przerywana po środku to pęknięcie ekranu - zewnętrzna warstwa jest nienaruszona, pęknięcie widać na czarnej warstwie ekranu która pokrywa to szkło podobne coś .20220206_172914_1055_1644164989.jpg
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@slashk1987  Do oceny tego czy to uszkodzenie mechaniczne lub nie uprawniony jest tylko autoryzowany serwis.

slashk1987
Pioneer
Opcje
Pewnie coś w tym jest i wszystko byłoby ok, gdyby serwisy już w trakcie rozmowy telefonicznej - przed zobaczeniem sprzętu nie mówiły że to nie podlega gwarancji i jest to odgórne stanowisko Samsunga, a oni są jedynie podwykonawcą. To jest chyba największa pomyłka - bo ekran może pęknąć, bo jest zginany i otwierany, ale takie podejście świadczy o umywaniu rąk. Dodatkowo sam ten zapis który mają w gwarancji z góry zakłada brak napraw ekranów - bo każde uszkodzenie składanego elementu jest uszkodzeniem mechanicznym.