Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Fold3 po pełnym rozłożeniu głośniki przestają działać

(Temat utworzony: 10-02-2024 05:19 PM)
1233 Wyświetlenia
Barteksbs
Navigator
Opcje

Witam,

Mam problem z urządzeniem Fold3 po pełnym rozłożeniu głośniki przestają działać, natomiast przy złożonym sprzęcie wszystko działa, do rozłożenia 90⁰ później dźwięk zrywa i jest cisza. 
Spotkał sie ktoś kiedyś z takim problemem?

Generalnie serwis chce wymieniać wyświetlacze i płytę co przy obecnym koszcie tego sprzętu na wolnym rynku mija się to z celem
Ok 2400zł za ,,nowy,, vs ok 4000 zł za naprawę. 

Wyprzedzając pytania Wipe Cache Partition i inne resety nie pomagają.
0 Like
15 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, jeśli wymienione zabiegi nie pomagają, to jest to zapewne wada, którą może naprawić tylko serwis.
Jeśli faktycznie koszty są nieopłacalne, to warto rozważyć zakup nowego sprzętu
Barteksbs
Navigator
Opcje
Sprzęt nowszy jest ten fold już służy właściwie jako zabawka w domu, natomiast jest to dla mnie wskazówka że jednak linia Z to nadal prototypy nie pełne produkty.
Pozdrawiam
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Usterki sprzętowe mogą wystąpić w każdym urządzeniu niezależnie od jego ceny czy budowy.

Barteksbs
Navigator
Opcje
Oczywiście, akurat ja dziwnym trafem ze wszystkich smartfonów samsunga problem miałem tylko z zfoldami 🤣🤣 żaden note ani teraz S ultra no nie mogły się same z siebie popsuć. Może kiedyś składaki wyjdą z wersji beta, dodam że ten fold nie posiada żadnych innych uszkodzeń po prostu stwierdził że wyłączy głośniki jak będzie rozłożony🙃
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Składane urządzenia mogą być bardziej narażone na uszkodzenia i usterki sprzętowe ze względu na ruchome elementy. Korzystałem z modeli Galaxy Z Fold3 oraz Galaxy Z Fold4 i nie miałem żadnych problemów.

iv83
First Poster
Opcje
Ten sam problem. Mam wrażenie, że pojawił się po niedawnej aktualizacji 🤔 folda Mam ponad 2 lata. Nigdy nie było żadnego problemu. Do teraz.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na początek wykonaj wipe cache partition. Zabieg usuwa pamięć podręczną, która może mieć wpływ na działanie telefonu. Czynność jest bezpieczna i nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu. Poniżej znajdziesz instrukcję. W razie jakichkolwiek wątpliwości lub dodatkowych pytań pisz śmiało.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

[YouTube] Instrukcja wideo wipe cache partition
https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

0 Like
Barteksbs
Navigator
Opcje
Raczej wątpię że to aktualka te sprzęty po prostu tak mają 🫠 czy 3 czy 4 fold. Mi nie pomogło żadne magiczne vipe cache partition, trzeba sie pogodzić i na przyszłość wybierać bardziej dopracowany sprzęt 😅 fold sam w sobie spoko sprzęt oprócz aparatów no i niestety wad zawiasu, u jednego urwie sam dźwięk a u innego wyświetlacz zgaśnie, niestety ten typ tak ma, urządzenia składane na 100% skończą w serwisie chociażby z powodu folii na wyświetlaczu która odkleja się raz na pół roku.
Polecam używać aż nie padnie u mnie z tygodnia na tydzień widać tylko więcej pęknięć na wyświetlaczu natomiast sprzęt sam w sobie nadal sie nie poddaje.
Pozdrawiam
0 Like
DamianZmc88
First Poster
Opcje
Mam ten sam problem w foldzie 3 i pojawiła się po aktualizacji. Nie jest to problem sprzętowy. Bo i u mnie jak i u żony jest to samo i po aktualizacji !!!Ze na duzym ekranie nie ma dźwięku. Znowu super informatycy coś zwalili. To jest jakaś parodia .
0 Like