Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

S25 Ultra - problem z Android Auto

(Temat utworzony: 12-02-2025 11:45 AM)
1640 Wyświetlenia
Lukas_Pogo
Pioneer
Opcje
Witajcie, 

Pojawił się u mnie pierwszy problem z S25 Ultra, nie działa w moim aucie Andoid Auto po podłączeniu kablem. Wcześniej miałem S24 Ultra i w tym samym aucie i na tym samym kablu działał. Moje auto to Mazda 6 z 2017 roku. Warto dodać, że sprawdziłem działanie S25 Ultra w nowszej Maździe CX-30 z 2019 roku i tam działa bez problemu. Do postu zamieszczam fotki z komunikatem jaki pojawia się w aucie po podłączeniu kablem i co pokazuje telefon. Próbowałem na wszelkie sposoby i nie chce zaskoczyć. Przełączałem opcje na telefonie, zmieniałem, szukałem i nic. Telefon jest sparowany z autem po bluetooth i działa dobrze, odtwarza muzykę itd. ale to chyba nie ma znaczenia. Patrząc na to, że dopiero co wszystko działało z S24 Ultra to dopatruję się jakiegoś problemu z telefonem, chociaż działa w CX-30, dziwne.. Ps auto jest za stare na łączenie bezprzewodowe Android Auto. Macie pomysły co zrobić?
kris_73
First Poster
Opcje
Wygląda na to że problem leży w oprogramowaniu telefonu w moim przypadku audi a4 2016r na s23 działa bezproblemowo po zmianie na s25ultra połączy się na kilka sekund i rozłącza i tak w koło przykre rozczarowanie
0 Like
Lukas_Pogo
Pioneer
Opcje
Kabel mam oryginalny Samsunga, dokładnie wiem że musi być dobrej jakości. Hub mam taki jaki instaluje ASO, przez ostatnie lata działał bez problemu z różnymi telefonami. Wszelkiej maści blokady mam wyłączone.
0 Like
Lukas_Pogo
Pioneer
Opcje
Ciekawostka do mojego przypadku, dzisiaj próbowałem podłączyć Samsunga A71, czyli już całkiem stary telefon i też nie działa.. a działał. Więc w tym wszystkim upatruje się jakiegoś błędu/potrzeby aktualizacji systemu/sterownika w systemie auta, bo oba telefony działają w nowszej Maździe. Skoro działają w nowszym aucie, więc zakładam że mają najnowsze wersje Android Auto, który przestał działać w moim aucie. Bo jak inaczej to interpretować.
0 Like
bies80
Pathfinder
Opcje
Albo odblokuj tryb programisty i wlącz debugowanie USB 😊
0 Like
Jasion05
Pioneer
Opcje
Ja mam ten sam problem, Twoja rada nie zadziałała
0 Like
Rozwiązanie
trymi
Apprentice
Opcje

Miałem ten sam problem na galaxy s25. Odinstalowałem Android Auto na telefonie (w aplikacji Google Play), a następnie ponownie zaktualizowałem aplikację. Gdy to zrobiłem, ponownie podłączyłem kabel USB, Android Auto natychmiast pojawił się ponownie i działa idealnie. Zobaczymy jak długo podziała.

https://support.google.com/androidauto/thread/322449663/android-auto-not-working-on-galaxy-s25?hl=en

Lukas_Pogo
Pioneer
Opcje

Dziękuję za proste rozwiązanie problemu, że sam na to nie wpadłem, jak banalne przeinstalowanie aplikacji. Faktycznie pomogło, usunięcie a potem ponowna instalacja przez Google Sklep Play.

Jasion05
Pioneer
Opcje
Działa po tym wszystkim AA?
0 Like
Lukas_Pogo
Pioneer
Opcje
Działa, po usunięciu i ponownym zainstalowaniu AA.
Jasion05
Pioneer
Opcje
Jutro też to zrobię
0 Like