Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Problem z aplikacją IKO- brak możliwości wysłania sms podczas aktywacji

(Temat utworzony: 28-02-2025 12:35 PM)
1601 Wyświetlenia
milenapola2019
Journeyman
Opcje
Drodzy,
Zmieniłam telefon na samsung s25 ultra. Podczas aktywacji aplikacji IKO w trakcie potwierdzenia numeru telefonu poprzez wysłanie sms niestety smsy nie wychodzą. 

Dodam że w aplikacji mBank przy analogicznych krokach problemu nie było. 

Mam wyłączone RCS, WiFi calling, korzystam z aplikacj google do wiadomości, mam jedną kartę sim. 

PKO umywa ręce. Sieć Orange mówi, że mam odblokowane wysylanie smsów specjalnych. 

Czy jest jeszcze jakieś inne rozwiązanie?
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
wirat
Helping Hand
Opcje

Spróbuj wyczyścić pamięć cache aplikacji IKO. Następnie zmień ustawienia baterii tej aplikacji z 'Zoptymalizowano' na 'Nieograniczone' i zrestartuj telefon(wyłącz/włącz). Też miałem problem z wysłaniem SMS-a przy aktywacji aplikacji na nowym telefonie ale w innym banku. To właśnie mi doradziła infolinia i na szczęście dodała, że to właśnie pomogło innym w tej sytuacji. Gdyby ta pani tego nie dodała pewnie bym zlekceważył taką poradę zakładając, że tyle ma piernik do wiatraka ile bateria do SMS-a. Dopiero jak to pomogło to zacząłem się zastanawiać jak to możliwe i zaczęło mi się coś kojarzyć z czasem reakcji aplikacji. W każdym razie można spróbować bo procedura nie jest uciążliwa a może pomóc.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

32 Odpowiedzi
konradd86
Voyager
Opcje
Też miałem problem z wysłaniem smsa aktywując mamuśce IKO ma nowym telefonie. Dziesiątki prób i w końcu za którymś razem poszło...
Tylko nie pamiętam czy przez wiadomości google czy samsunga.
Może spróbuj na wiadomościach od samsunga.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@milenapola2019  Dzień dobry

Pierwsza rzecz to pytanie przez która aplikacje iko próbuje wysłać sms, spróbuj wiadomości samsung albo wiadomości google.

Druga kwestia sprawdź uprawnienia

Ustawienia --> Aplikacje --> IKO --> Uprawnienia

W tym miejscu sprawdź, czy aplikacja ma odpowiednie zezwolenia

milenapola2019
Journeyman
Opcje
Aplikacja uprawnienia ma nadane. A Samsung podobno nie ma już swojej aplikacji do wysyłania sms. To by się w sumie zgadzało bo na telefonie jej nie mam. Aby ściągnąć ją że sklepu play też nie wyszukuje. Może jakieś inne pomysły?
0 Like
Selixo
Hotshot
Opcje
U mnie żadnego problemu nie było. Apka google, sieć play też na s25u.
0 Like
konradd86
Voyager
Opcje
Jest w Galaxy Store, nazywa się Samsung Messages.
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
milenapola2019
Journeyman
Opcje
Ściągnęłam, jakby wysłałam ale telefonu zwrotnego z banku aby dać numer aktywacyjny do aplikacji brak😮💨
0 Like
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
W IKO należy usunąć poprzednie urządzenie by zarejestrować nowe.
Ja zmieniałem telefon na S24 ULTRA jakieś 3 tygodnie temu. Po wejściu do IKO od razu zapytało mnie czy poprzedni smartfon ma zostać usunięty. Kliknąłem na TAK i poszło dalej. Po chwili nastąpiło automatyczne połączenie przychodzące z PKO BP celem wklepania kodu by aktywować aplikację IKO z pełnym dostępem.
Żadnych sms nie wysyłałem nigdzie.
0 Like
milenapola2019
Journeyman
Opcje
Tak zrobiłam. Nic to nie dało
0 Like