Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S23 i podbijany kontrast zdjęć

(Temat utworzony: 23-02-2023 10:25 AM)
19424 Wyświetlenia
Anulka1502
Pioneer
Opcje
Witajcie, przesiadłam się z s20 na s23+ i pierwsze, co zauważyłam przy robieniu zdjęć to to, że na podglądzie widzę ładne kolory, a po cyknięciu zdjęcia wchodząc w podgląd z aparatu czy nawet do galerii widzę, jak mi te zdjęcia jakis algorytm zażółca (nie wiem czy podbija kontrast, chyba trochę tez) ale strasznie mnie to drażni, włosy blond są brzydko żółte, rozjaśnione, meble koloru orzechowego również są jakieś zażółcone. Czy to kwestia softu aparatu? Zdjęcia robione instagramem tego nie czynią. Dodam, że bawiłam się już różnymi ustawieniami, wylaczalam optymalizację scenerii, nie ocieplałam tonacji, wyłączone mam filtry, bez różnicy czy robie foto aparatem głównym czy tym do selfie.... po prostu te zdjęcia się rozjaśniają i wpadają w brzydko żółtawe tony. Macie podobne spostrzeżenia albo jakiś pomysł, co można z tym zrobic? Zeby kolory były bardziej naturalne? Tak jakby automatycznie telefon mimo nieustawienia trybu nocnego robił mi trochę z tych zdjęć fotki robione w nocy 😕 Dla przykładu- pierwsze foto jest aparatem instagramowym, drugie (czarna kurtka) głównym samsungowym, podkreślone zmarszczki i żółte włosy. 

image

image

137 Odpowiedzi
Anulka1502
Pioneer
Opcje
Również zgadzam się z Panią, zastanawiam się czy to może być podstawa do reklamacji, bo również jestem na maksa niezadowolona z tego aparatu. Flagowiec, a takie cyrki
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Anulka1502  Dzień dobry 

To rybie oko dotyczy aparatu tylnego czy do selfie?

0 Like
Anulka1502
Pioneer
Opcje
Mam taką samą sytuację i mega mnie to irytuje!
0 Like
Anulka1502
Pioneer
Opcje
Najpierw zauważyłam to w przednim aparacie, a później w tym do selfie (przednim)
0 Like
Elli7
Apprentice
Opcje
Myślę, że tak. Mam IPhone 14 Pro Max i nie bardzo się z nim polubiłam, więc wróciłam do Samsunga, wydawałoby się, że lepiej wybrać nie mogłam. Teraz jak porównuję zdjęcia wykonane w tym samym czasie, w takich samych warunkach tymi aparatami, to nie mogę uwierzyć, że Samsung może robić tak beznadziejne zdjęcia. Nawet te wykonane przed wieloma laty, starszymi modelami są dużo lepsze. Kombinuję z ustawieniami, oświetleniem i nic to nie daje. Sztuczne, przerysowane kolory, słabo widoczne detale i rozmycie tła. Jedynie krajobrazy wychodzą piękne.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Anulka1502@Elli7, możecie zgłosić to do inżynierów Samsung w raz z logami systemowymi w następujący sposób: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b%C5%82%C...

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Maranara
Explorer
Opcje

Zgadzam się tylko krajobrazy wychodzą tym aparatem

0 Like
Maranara
Explorer
Opcje

Selfie swej twarzy nie prześlę, spróbuję zrobić jakieś inne zdjęcie przednia kamerą i niebawem wyślę 

0 Like
NesaKa
Journeyman
Opcje

Czy znalazłaś rozwiązanie? Mam ten sam problem 

0 Like
endymion
Pioneer
Opcje
Mi z blond syna robi rudego... przetwarzanie zdjęcia jest zupełnie niepotrzebne z naturalnego ładnego zdjęcia algorytm podbija kolory zdjęcia wychodzą nienaturalnie...
0 Like