Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S23 - jasność ekranu - sam się rozjaśnia

(Temat utworzony: 14-07-2024 09:16 PM)
928 Wyświetlenia
michalek95
Student
Opcje

Cześć, mam wrażenie że ekran sam sie rozjasnia. Mam ustawiona stała jasnosc ekranu, tryb adaptacyjny wyłączony. W ciągu dnia ekran sam sie rozjasnia po czym wraca do normalnego stanu. Jakiś pomysł?

0 Like
6 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę na początek uruchomić ponownie telefon.
Robisław000
Pathfinder
Opcje
A nadmierne rozjaśnianie w trybie adaptacyjnym ,mam p30 huawei i tam działa to lepiej
0 Like
Kostek1922
Pioneer
Opcje
Siemka, czy da się jakoś wyłączyć to ściemnianie i rozjaśnianie automatyczne w S23? Jasność adaptacyjną mam wyłączoną, a nadal to czasami działa. 
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kostek1922, Rozumiem, że wyświetlacz w trakcie jednej sesji użytkowania najpierw się sam ściemnia, a następnie podjaśnia ?

Kostek1922
Pioneer
Opcje
Tak, jak np mam ustawioną jasnosć i oglądam coś i jest jasne tło to rozjaśnia, a jak wyłącze to ściemnia tak jak bylo.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kostek1922, Jeśli problem dotyczy treści wideo i zdjęć, to za to zjawisko odpowiedzialny jest efekt HDR. Niestety nie w każdej aplikacji można go wyłączyć. Sprawdź sobie, czy to samo będzie się działo przy włączonym trybie oszczędzania energii. Oszczędzanie energii wyłącza HDR w całym systemie.

Przy okazji możesz też sprawdzić, czy nie masz aktywnego trybu Jasno w ustawieniach Jasności wideo

Ustawienia --> Zaawansowane funkcje --> Jasność wideo

Screenshot_20240826_012727_Settings.jpg