Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S23 i podbijany kontrast zdjęć

(Temat utworzony: 23-02-2023 10:25 AM)
19320 Wyświetlenia
Anulka1502
Pioneer
Opcje
Witajcie, przesiadłam się z s20 na s23+ i pierwsze, co zauważyłam przy robieniu zdjęć to to, że na podglądzie widzę ładne kolory, a po cyknięciu zdjęcia wchodząc w podgląd z aparatu czy nawet do galerii widzę, jak mi te zdjęcia jakis algorytm zażółca (nie wiem czy podbija kontrast, chyba trochę tez) ale strasznie mnie to drażni, włosy blond są brzydko żółte, rozjaśnione, meble koloru orzechowego również są jakieś zażółcone. Czy to kwestia softu aparatu? Zdjęcia robione instagramem tego nie czynią. Dodam, że bawiłam się już różnymi ustawieniami, wylaczalam optymalizację scenerii, nie ocieplałam tonacji, wyłączone mam filtry, bez różnicy czy robie foto aparatem głównym czy tym do selfie.... po prostu te zdjęcia się rozjaśniają i wpadają w brzydko żółtawe tony. Macie podobne spostrzeżenia albo jakiś pomysł, co można z tym zrobic? Zeby kolory były bardziej naturalne? Tak jakby automatycznie telefon mimo nieustawienia trybu nocnego robił mi trochę z tych zdjęć fotki robione w nocy 😕 Dla przykładu- pierwsze foto jest aparatem instagramowym, drugie (czarna kurtka) głównym samsungowym, podkreślone zmarszczki i żółte włosy. 

image

image

137 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, moim zdaniem całkiem ładnie Pani wyszła 😁
SzymonM
Expert
Opcje

@Anulka1502 czy problem występuje przy zdjęciach ultraszerokokątnych lub z aparatu przedniego? Co do ustawień, to możesz jeszcze wyzerować ustawienia aparatu:
Aparat> Koło zębate w lewym górnym rogu> Zeruj ustawienia.

Anulka1502
Pioneer
Opcje
Dziękuję bardzo, ale to nie o to chodzi 🤣
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Anulka1502  Cześć 

Można wyłączyć optymalizator scenerii, oprócz tego Można wyzerować ustawienia aparatu.

Oprócz tego zdjęcia są robione w dwóch różnych pomieszczeniach przy różnym oświetleniu najlepiej by było gdybyś zrobiła w tym samym świetle zdjęcie i dopiero możemy coś porównywać

Anulka1502
Pioneer
Opcje
Optymalizator jest wyłączony, wkurzające jest po prostu to, że tak jakby zdjęcia robione aparatem samsungowskim są mega zażółcone, w stosunku do tego, co widzę w obiektywie przed kliknięciem migawki....
Anulka1502
Pioneer
Opcje
Problem występuję przy aparacie głównym i tym do selfie, szerokokątnym nie robię sobie takich normalnych zdjęć :smiling-face:
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Anulka1502 a ulepszanie twarzy z aparatu przedniego jest wyłączone? 

No przede wszystkim pytanie czy zdjęcia z tego aparatu instagramowego i zwykłego są robione w tych samych warunkach oświetleniowych czy jest ta sama barwa światła?

W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
A z włączonym optymalizatorem jest gorzej ?
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Myślę że jest to kwestia samego oprogramowania i z następną aktualizacja powina być widoczna poprawa. Może Pani jeszcze wykonać czyszczenie danych aplikacji aparat. Ustawienia - Aplikacje - Aparat - Domyślna pamięć - Wyczyść dane.