Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S23 i podbijany kontrast zdjęć

(Temat utworzony: 20-05-2023 10:36 PM)
946 Wyświetlenia
Anulka1502
Pioneer
Opcje
Witajcie, przesiadłam się z s20 na s23+ i pierwsze, co zauważyłam przy robieniu zdjęć to to, że na podglądzie widzę ładne kolory, a po cyknięciu zdjęcia wchodząc w podgląd z aparatu czy nawet do galerii widzę, jak mi te zdjęcia jakis algorytm zażółca (nie wiem czy podbija kontrast, chyba trochę tez) ale strasznie mnie to drażni, włosy blond są brzydko żółte, rozjaśnione, meble koloru orzechowego również są jakieś zażółcone. Czy to kwestia softu aparatu? Zdjęcia robione instagramem tego nie czynią. Dodam, że bawiłam się już różnymi ustawieniami, wylaczalam optymalizację scenerii, nie ocieplałam tonacji, wyłączone mam filtry, bez różnicy czy robie foto aparatem głównym czy tym do selfie.... po prostu te zdjęcia się rozjaśniają i wpadają w brzydko żółtawe tony. Macie podobne spostrzeżenia albo jakiś pomysł, co można z tym zrobic? Zeby kolory były bardziej naturalne? Tak jakby automatycznie telefon mimo nieustawienia trybu nocnego robił mi trochę z tych zdjęć fotki robione w nocy 😕 Dla przykładu- pierwsze foto jest aparatem instagramowym, drugie (czarna kurtka) głównym samsungowym, podkreślone zmarszczki i żółte włosy. 

image

image

137 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Elli7  Dzień Dobry

Prosze wyłączyć optymalizator scenerii, zobaczymy jak wtedy będą wychodzić zdjęcia

OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@k0teeey, możesz spróbować wyłączyć optymalizator scenerii.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ppawlicki  blade kolory i przekłamane? Bardzo dziwne, czy możesz pokazać przykładowe zdjęcie?

ppawlicki
Explorer
Opcje
Mgła I siano - kontrastu nie ma.20230512_201644_1000009376_1683915405.jpg20230508_212943_1000009013_1683575537.jpg20230506_230946_1000008761_1683407391.jpg
0 Like
ppawlicki
Explorer
Opcje
Samsung wstawił tą matrycę 200mpx i tym strzelił sobie w nogę. Po pierwsze za dużo algorytmów przetwarzających obraz i ciemna jest ta matryca.
0 Like
Opcje
Dodaję cegiełkę od siebie, zdjęcia robione z tego samego miejsca i o tym samy czasie, 12pmx po ustawieniu jasności zachowuje moje ustawienia tak jak tego sobie życzę a 50mpx przetwarza zdjęcie i to wszystko wygląda jakby było robione telefonem sprzed 10 lat z 2mpx... Nie wybierałem S23+ że względu na 50mpx zdjęcia ale zaluje wyboru tego telefonu. W tej cenie można oczekiwać zdecydowanie więcej 20230509_195538_1000020951_1683654938.jpg20230509_194729_1000020947_1683654455.jpg
Elli7
Apprentice
Opcje
Optymalizator scenerii mam wyłączony. Im dłużej używam tego telefonu, tym bardziej nie mogę uwierzyć, że jakikolwiek telefon może robić tak beznadziejne zdjęcia i filmiki.Brak kontrastów, zero odzwierciedlenia kolorów, twarze żółte, wręcz pomarańczowe, kolor różowy na zdjęciach jest krwisto czerwony. Zastanawiam się nad oddaniem do reklamacji. Zawsze byłam wierną fanką samsunga, ale aparat w tym modelu to jakaś porażka.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@TęsknoZaStarymP20Pro, Zainstaluj aplikację Camera Assistant z Galaxy Store i zmień Prędkość rejestrowania na Szybsze przetwarzanie.

https://galaxystore.samsung.com/detail/com.samsung.android.app.cameraassistant?langCd=pl

Maranara
Explorer
Opcje

Mam podobne problemy .. Robie selfie, widzę zdjęcie, po czym cykam fotke patrzę i na moich oczach następuje  zmiana koloru i kątu, perpektywy zdjęcia!! O co chodzi. Czemu samsung modyfikuje obraz? 

OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Maranara, sprawdź wskazówkę, którą podał w poprzedniej wiadomości @kamil40013.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.