Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pogorszenie jakości zdjec

(Temat utworzony: 27-01-2025 08:26 PM)
630 Wyświetlenia
Basia1994
Troubleshooter
Opcje
Witam. Do tej pory byłam mega zadowolona z jakości zdjec jakie potrafił zrobić aparat w moim s23u jednakze teraz zdjęcia wychodza masakryczne, niewyraźne, rozmazane ,jakbym nie wiem robila je "telefonem stacjonarnym" . Mam wrażenie że ostatnia aktualizacja systemu z poprawka zabezpieczeń ze stycznia mega obniżyła te jakość zdjęć . Aparatu używam głowinie do tworzenia reportażow z imprez plenerowych (rajdy,marsze) dla pewnego stowarzyszenia i zawsze te zdjęcia były mega, odbiorcy ,czytelnicy byli zadowoleni a teraz to aż przykro mi było stwierdzić że niewiele z moich zdjęć nadawało się do zrobienia reportażu ... myślę nad zmianą mojej s23u na s24u albo s25u ale tyle się naczytalam złych opinii że jestem w kropce...a nie chce stracić w "oczach" stowarzyszenia, ze zaczęłam robić marne zdjęcia:/ co radzicie? Sprawdziłam ustawienia, obiektywy, nawet restartowałam telefon i wyczycilam pamięć aplikacji aparat 
21 Odpowiedzi
danielb_88
Voyager
Opcje
Krążą pogłoski jakoby producenci telefonów aktualizacjami pogarszali stan starszych telefonów w momencie premiery nowych.
Nie wiem, ale Apple ponoć na pewno tak działał.
Basia1994
Troubleshooter
Opcje
Też o tym słyszałam i zastanawiam się ile w tym moze być prawdy 🤔
danielb_88
Voyager
Opcje
Równie dobrze może być to naturalne zużycie telefonu, a fakt zbiegnięcia się z premiera nowych modeli może być przypadkowy. Jeśli na gwarancji, działaj - jeśli nie, spróbuj skontaktować się z serwisem. Diagnoza kosztuje chyba ze stówę.
danielb_88
Voyager
Opcje
Oczywiście w serwisie nie typowo Samsunga, bo tam pewnie diagnoza droższa
Basia1994
Troubleshooter
Opcje
Dzięki za poradę. No w lutym będzie mieć już 2 lata..mam od premiery więc ma już swoj czas ale żeby tak nagle się pogorszyło...troszkę slabo
0 Like
danielb_88
Voyager
Opcje
Czyli jak w lutym 2 lata, to jeszcze spróbuj z gwarancją, muszą Ci to wówczas naprawić. Ja miałem kolejno s20u s21u i teraz s24u. Nie spotkałem się z pogorszeniem jego działania, więc próbuj walczyć w serwisie
Powodzenia 😉
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
dokładnie jak mówisz złapali ich i samsunga na gorącym uczynku
tyle że apple już tego nie robi ale pogarszali nie tylko aparaty ale i baterie wydajosc w sumie wszystko co się dało, co do samsunga też miałem takie odczucie w s23u gdy weszło one ui 6.0, choć ja odbieram to raczej za paparuchowe programowanie dlatego też uceglili s22
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam proszę spróbować stuknąć w okolice aparatu. Jeżeli będzie poprawa oznacza to uszkodzony moduł.
Proszę jeszcze sprawdzić porady opisane w tym wątku:
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-usługi/poradnik-problemy-z-aparatem-co-należy-zrobić...
Raulnin
Voyager
Opcje

Aktualnie mam odczucie, że telefon działa z opóźnieniem ok. 0.5s. Załączanie aplikacji, wszystkie włączenia funkcji np. cofnięcie ekranu, włączenie aparatu ect ect. Samsung zapewne zpecjalnie to zrobił aby pokazać jaki to nowy S25U jest szybki ble ble ble. Mam S24 Ultra 1Tb. Zrobię wipe ostatni raz. Nie ze mną te numery.