Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Prędkość portu usb C

(Temat utworzony: 11-03-2023 04:32 PM)
843 Wyświetlenia
Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
Witam serdecznie kolegów czy ktoś orientuje się jaką naprawdę ma prędkość port USB c w s22 ultra według specyfikacji Samsunga jest to 10Gbs/s jednak też masa innych form internetowych pisze że jest 20 GB na sekundę Zastanawiam się dlatego bo chcę sobie kupić kabel i nie wiem czy jest sens wydawać 150 zł na kabel droższy czy Wystarczy zwykły 10 GB który jest dużo tańszy
0 Like
6 Odpowiedzi
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Wziąć trzeba pod uwagę jaką prędkość usb ma drugie urządzenie. Co z tego, że s22 odbierze np z prędkością 20Gb, jak drugie urządzenie z tą prędkością np nie prześle?
Imho 10Gb wystarczy...
0 Like
Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
W takim razie inaczej Może teraz się prędzej zrozumiemy mam komputer z portem 40 Gb na sekundę usb-c thunderbol 4 ewentualnie mam też port w komputerze usb-c 20 GB na sekundę oraz 10 GB na sekundę chcę podłączać swojego Samsunga s22 Ultra do tego komputera i zgrywać dane w jedną lub w drugą stronę Dlatego chcę dokupić sobie jakiś porządny kabel do tej komunikacji i dlatego jest to dla mnie istotne co potrafi usb-c Samsunga ale tak naprawdę Czy ktoś to testował bo jedno pisze w sieci a drugie inni piszą więc i ty interesuje mnie rzeczywisty transfer bo taki kabel chce kupić do takiej komunikacji między moim komputerem a s 22 Ultra oczywiście interesuje mnie maksymalnie wykorzystane łącze. Wiem że 10 GB na sekundę na pewno obsługuje i to działa bo taki też mam kabel teraz obecnie natomiast interesuje mnie czy jest sens na wymieniać 20 GB lub 40 Gb na sekundę czy po prostu port w Samsungu to obrobi
0 Like
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Hmm...sam jestem ciekawy jak to faktycznie wygląda ale w razie gdybyś nie uzyskał pewnej odpowiedzi to pozostaje test kabla 20 czy 40Gb, a jak nic z tego to najwyżej zwrócisz i tyle.
Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
Wiem że tak można. Ale może już ktoś to przerobił. A jeszcze takie jedno pytanko mam z ciekawości Samsung obsługuje Thunderbolt 3 lub 4 ?
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Paramedic88 Z tego co widzę, to S22 ultra ma wsparcie dla USB 3.2 Gen 1 - a to oznacza transfer na poziomie 10 GB/s.

Nie spodziewałbym się też tutaj większego wsparcia dla którejkolwiek wersji Thunderbolta. Taki Thunderbolt 3 gryzie się z USB 3.2 gen 2x2 i chociaż sam port obsługuje owe 20GB/s to Thunderbolt i tak utrzyma transfer na poziomie około 10GB/s jak w Gen1.

Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
Super dziękuję za dodatkowe informacje
0 Like