Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Telefon nie czyta adaptera do czytnika kart pamięci

(Temat utworzony: 27-12-2024 12:18 AM)
247 Wyświetlenia
kahania
First Poster
Opcje
Podłączyłam adapter usb do odczytu kart pamięci, działał przez jakieś 3 podłączenia, a teraz nagle go nie czyta. Włącza się tylko opcja ładowania, nie mogę w ustawieniach USB włączyć 'to urządzenie', pokazuje błąd przełączania plus informację żeby uruchomić ponownie telefon no USB rzekomo zostało nie

image

poprawnie odłączone (adapter przestal czytać dane będąc cały czas podłączonym). Oczywiście uruchomiłam ponownie telefon i nic to nie pomogło. Miał ktoś taki przypadek?

image

0 Like
9 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Czasami tańsze adaptery OTG działają dość wadliwie.
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Co to za Adapter?
kahania
First Poster
Opcje
Ugreen
0 Like
kahania
First Poster
Opcje
Jako pierwszy podłączony był w ogóle adapter do słuchawek, telefon go nie czytał, znak USB pojawiał się i znikał jako 'podłączony/odłączony'. Następnie podłączony był adapter do odczytu kart pamięci i on działał poprawnie. Potem ponownie był podłączony adapter do słuchawek i też działał. Teraz podłączam adapter do kart i pokazuje się powyższy komunikat.
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Inne urządzenia na USB-C działają poprawnie? Transmisja danych przez USB działa?
kahania
First Poster
Opcje
Adapter do kart pamięci i telefon poprawnie działają gdy są podłączone do komputera
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kahania, Włącz opcję programisty i ustaw w nich Domyślną konfigurację USB na Przesyłanie plików

Screenshot_20241227_225308_Settings.jpg

kahania
First Poster
Opcje
Zrobiłam tak, niestety nadal występują te same błędy. Wyłączyłam i włączyłam telefon, zostawiłam opcje programisty włączone i wyłączone (z zaznaczonym przesyłaniem plików), nie pomogło. Jedyne co, to jak klikam kilka razy na 'USB kontrolowane przez -> to urządzenie' to pojawia się na moment na zmianę 'podłączone/odłączone złącze USB', ale nic z tym nie mogę zrobić.1735340734597.jpg1735340734622.jpg1735340734659.jpg
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@kahania A czy na innych telefonach adapter działa? Generalnie z opisu usterki wydaje mi się, że problem tkwi po stronie adaptera.