22-10-2024 11:23 PM
Cześć
Przed najnowszą aktualizacją (ONE UI: 6.1) pojawił się problem z głównym aparatem. Za każdym razem po wejściu w aparat i próbie wykonania zdjęcia (lub poruszania się po aplikacji) wyskakuje błąd (Ostrzeżenie błąd kamery) który zawiesza i zamyka aplikację. Czyszczenie pamięci i przywracanie do ustawień fabrycznych aplikacji Aparat niestety nie pomaga. Ciekawą sprawą jest to, że gdy uruchomię ponownie telefon i wejdę w aparat to prawidłowo zrobi zdjęcia. Niestety działa to jednorazowo, bo po wyłączeniu aplikacji i uruchomieniu jej ponownie błąd powraca. Jakie możliwe rozwiązanie na ten problem? Przeszukałem sporo tematów jednak nigdzie do końca nie występuje ten sam problem co w moim przypadku, bo jednak po restarcie telefonu aparat działa. Krótko bo krótko, ale jednak..
23-10-2024 07:23 AM
23-10-2024 09:09 AM
Według mnie jest to usterka sprzętowa i konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.
Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/
23-10-2024
10:41 AM
– ostatnio edytowany
23-10-2024
11:33 AM
przez
OleksiiA
zainstaluj gcam /działającą na danym modelu/ zobacz czy robi poprawne foty, jak robi ok to spróbuj wgrać na nowo cały rom jak nie robi to jak wyżej uszkodzony aprat, oczywiście wgrywaj oryginalny rom
aplikacja aparatu może potrzebować przeinstalowania
Przeinstaluje ci się caly system i naprawi się apka aparatu. Tylko pamiętaj aby przed instalacją zrobić Wipe Cache z poziomu recovery oraz usuń wszystkie dane aplikacji aparat
25-10-2024 10:14 PM
Dziwna sprawa, zauważyłem, że w każdej aplikacji poza Snapchatem występuje wyżej opisany problem. Raz na kilkanaście zdjęć uda się zrobić przy pomocy aplikacji "Aparat". Za pomocą snapchata za każdym razem poprawnie.. #
26-10-2024 02:48 PM
@Members_QDWNoFh, Błąd może powodować jeden z obiektywów, którego Snapchat akurat nie używa.
24-12-2024 05:13 PM
Mam dokładnie to samo od wczoraj, aktualizacja popsuła telefon, czekamy na kolejną aktualizację co to naprawi 🤣🤣🤣
21-01-2025 11:57 AM
26-02-2025 06:43 PM
Męczyłem się z tym problemem sporo czasu. Najpierw błąd kamery występował tylko po przełączeniu na przednią kamerę. Z biegiem czasu ewoluował także na tylną kamerę. Przywrócenie ustawień fabrycznych aplikacji pomagało na 2- 3 zdjęcia i to samo. Kasowanie plików tymczasowych , nie pomagało. Twardy reset telefonu bez przywracania kopii zapasowej, też nic nie pomagała. Skończyło się w autoryzowanym serwisie wymianą płyty głównej, i chyba to jedyne rozwiązanie. Tak wiec kto może niech śle na serwis.
06-04-2025 05:11 PM