Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z portem

(Temat utworzony: 19-02-2025 11:22 PM)
361 Wyświetlenia
juzekj
Journeyman
Opcje
Miał tak ktoś z posiadaczy s22?
Wyświetla mi się komunikat z zabrudzinym/wilgotnym portem ładowania, dodam że jest czysty i nie był moczony.
Może miał ktoś kiedyś taki sam problem i pomoże?

image

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
juzekj
Journeyman
Opcje
Jestem po twardym resecie i na tą chwilę port ożył, wszystko działa wraz z szybkim ładowaniem

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
14 Odpowiedzi
GlitchCore
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam. Na początek wyczyść dane aplikacji USBSettings. Ustawienia --> Aplikacje --> 3 poziome kreski z 1 pionową --> Pokaż aplikacje systemowe --> OK --> USBSettings --> Pamięć --> Wyczyść dane. Wyczyść jeszcze dokładnie port izopropanolem w sposób opisany w tym poradniku:
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-wilgoć-w-porcie-ładowania-smartfoni...
Jeśli oba zabiegi nie pomogą oznacza to uszkodzenie czujnika wilgoci i konieczna będzie wizyta w serwisie.
juzekj
Journeyman
Opcje
Właśnie jeszczeusze izopropanolem przelecieć, ale czyszczenie pamięci nie pomaga. Dodam że raz podpiąłem zachwycał dosłownie na sekundę i wywaliło komunikat
0 Like
Amazigh
Black Belt 
Opcje
Zdarza się każdemu, nie tylko s22. Nie musial być "zmoczony w wannie". Zwłaszcza o tej porze roku wilgoć skrapla się w wyniku różnic temperatury. Co też nie musi być powodem w twoim przypadku. Jeśli port rzeczywiście jest suchy i nic się nie dostało do środka (nie musi być widoczne) spróbuj jednak osuszyc/przedmuchać port, reset miękki (wylacz/włącz) telefon, użyć innego kabla i połączenia z pc... Ewentualnie wipe cache partition - o ile połączenie kablem z pc zadziała bez komunikatu o błędzie.
0 Like
juzekj
Journeyman
Opcje
Już mam ten problem od kilku dni, suszenie również nie pomaga, a podłączając do pc dalej nie pokazuje znaków życia
0 Like
Amazigh
Black Belt 
Opcje
Od kilku dni i telefon nadal żyje? Jeśli nic z tu opisanych rozwiązań nie działa - Szybka kopia zapasowa (jeśli jeszcze nie masz) i hard reset. Albo wizyta w serwisie. Ps.: Ładowanie bezprzewodowe? I jeszcze raz: inne kable i delikatnie(!) poruszać wtykiem po włożeniu upewniając się, że wszedł do końca (nie używasz jakiegoś grubszego etui?)
GlitchCore
Samsung Members Star ★
Opcje
Daj znać czy po przeczyszczeniu coś się zmieni.
Kuba33
Pathfinder
Opcje
Miałem podobnie u siebie ale po tym jak tel wpadł mi w śnieg zniknęło szybkie ładowanie wyczyściłem pamięci nic nie pomogło po paru dniach wróciło wszystko do normy
0 Like
juzekj
Journeyman
Opcje
Ładowanie bezprzewodowe działa, teraz się nim posługuje, spróbuję zrobić hard resetem może mu pomoże.
Ps. Etui mam takie jakie było
0 Like
Amazigh
Black Belt 
Opcje
Zdziwiłbym się, gdyby w tej sytuacji hard pomógł, ale nie masz już nic do stracenia. Jeśli tylko masz zrobione kopie zapasowe.
0 Like