Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Note 10 Lite - obwódka wokół przedniego aparatu

(Temat utworzony: 17-02-2020 01:15 PM)
3833 Wyświetlenia
dwst
Apprentice
Opcje

Witam, 

Od paru dni korzystam z Galaxy Note 10 Lite. Zauważyłem, że co pewien czas (w odstępach minutowych-kilkuminutowych) wokół przedniego aparatu pojawia się i znika czarna obwódka. Nie znalazłem nigdzie informacji na ten temat. Ktoś się spotkał z czymś podobnym, czy może to jakaś wada ekranu? Nie jest to szczególnie uciążliwe ale jest to pierwszy smartfon z ekranem AMOLED i wcięciem w ekranie, z którego korzystam, więc wolałbym się upewnić.

Pozdrawiam

0 Like
23 Odpowiedzi
Damian K
Hotshot
Opcje

@dwst 

Przyznam, że pierwszy raz spotykam się z taką sytuacją. Masz możliwość nagrać to zjawisko innym telefonem, wrzucić gdzieś filmik do sieci i udostępnić tutaj link?

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@dwst, korzystałem z kilku telefonów z wycięciem w ekranie (S10, S10+, Note10+) i w żadnym z nich nie występował taki problem. Przydatny będzie krótki filmik, o którym wspomniał @Damian K. W międzyczasie sprawdź działanie telefonu w trybie bezpiecznym.

0 Like
dwst
Apprentice
Opcje
@nismo @DamianK

Dziękuję za odpowiedź. Postaram się to uchwycić i wtedy wrzucę tu nagranie.
Przed założeniem tego tematu obwódka pojawiła się kilka razy w ciągu paru minut. Póki co, od wczoraj mignęła mi tylko parę razy i nie powtórzyło się to w trakcie nagrywania.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@dwst, jak tylko uda się nagrać film to daj znać. Jestem ciekawy jak wygląda opisywany przez Ciebie problem.

0 Like
dwst
Apprentice
Opcje

Udało mi się nagrać to, jak wygląda opisywane przeze mnie zjawisko ale tylko na ekranie blokady. Jakość nagrania nie należy do najlepszych ale mimo wszystko pokazuje co trzeba. Taki sam efekt pojawia się czasem podczas korzystania z telefonu np. w przeglądarce, na ekranie głównym itp. 

Trochę przypomina to rozpoznawanie twarzy. Może być zwiazane z opcją Smart stay?

Link do nagrania:

https://gifyu.com/image/7UeY  

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@dwst, jeżeli nie jest to związane z konkretną czynnością np. odblokowywaniem telefonu twarzą i występuje w trakcie normalnej pracy to moim zdaniem jest to jakaś wada. Na początek wykonaj hard reset bez przywracania kopii. Jeżeli problem będzie występował w dalszym ciągu to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

dwst
Apprentice
Opcje

Dziękuję za odpowiedź. Zrobiłem hard reset zgodnie z instrukcją. Również testowałem wcześniej jak to wygląda po wyłączeniu opcji Smart stay i na ekranie blokady obwódka się nie pokazuje. Od wczoraj w trakcie korzystania również się nie pojawiła.

Przy okazji sprawdziłem dzisiaj egzemplarz na wystawie w jednym ze sklepów i na ekranie blokady reaguje tak samo. 

Poki co wstrzymam się z serwisem. Może pojawią się inni Użytkownicy i przedstawią swoje spostrzeżenia, chyba że problem się będzie powtarzał.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@dwst, z tego co napisałeś wynika, że dodatkowa czarna obwódka pojawia się wyłącznie na ekranie blokady. Czy to się zgadza? Z wcześniejszych Twoich wypowiedzi można było wywnioskować, że czarna obwódka pojawia się w różnych momentach podczas użytkowania telefonu. Rozumiem również, że wyłącznie funkcji Smart stay rozwiązało problem?

0 Like
Liroy
First Poster
Opcje

Wyłącz opcję Smart stay i po problemie