Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Note 10 Lite - obwódka wokół przedniego aparatu

(Temat utworzony: 17-02-2020 01:15 PM)
3835 Wyświetlenia
dwst
Apprentice
Opcje

Witam, 

Od paru dni korzystam z Galaxy Note 10 Lite. Zauważyłem, że co pewien czas (w odstępach minutowych-kilkuminutowych) wokół przedniego aparatu pojawia się i znika czarna obwódka. Nie znalazłem nigdzie informacji na ten temat. Ktoś się spotkał z czymś podobnym, czy może to jakaś wada ekranu? Nie jest to szczególnie uciążliwe ale jest to pierwszy smartfon z ekranem AMOLED i wcięciem w ekranie, z którego korzystam, więc wolałbym się upewnić.

Pozdrawiam

0 Like
Madzia12
First Poster
Opcje

Mam to samo. Bez konkretnego powodu, w czasie używania przeze mnie telefonu, obwódka aparatu przedniego miga na czarno

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Odpowiedź pojawiła się już wcześniej w tym wątku. Dzieje się tak w momencie kiedy mamy włączoną opcję utrzymywania włączonego ekranu podczas oglądania. Aby wyłączyć tę opcję przejdź kolejno do: Ustawienia > Zaawansowane funkcje > Ruchy i gesty > Utrzym. wł. ekr. podczas ogląd.

Madzia12
First Poster
Opcje

Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Proszę bardzo! Gdyby pojawiły się dodatkowe pytania to pisz śmiało.

0 Like
AL000
Apprentice
Opcje

Mam dokładnie taki sam przypadek, tylko u mnie miga przy włączonym ekranie

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy przeczytałaś wszystkie odpowiedzi w tym temacie? Rozwiązanie zaproponowane w tym wątku nie pomogło?

0 Like
dwst
Apprentice
Opcje

Z tego co udało mi się przez ten czas ustalić to w przypadku telefonów z wcięciem w ekranie podświetlenie wokół aparatu jest wyłączane podczas korzystania z przedniego aparatu ze względu na to, żeby zapobiec prześwietleniom (stąd czarna obwódka).

W samej aplikacji aparatu, gdy mamy uruchomiony przedni aparat, przy standardowych proporcjach to nie jest widoczne, bo wtedy część ekranu i tak jest ciemna ale już po zmianie proporcji na "Full" obwódka jest widoczna wyraźnie. Jeżeli korzystamy z odblokowywania ekranu lub wspomnianej funkcji utrzymywania włączonego ekranu, to aparat uaktywnia się co jakiś czas i wtedy widać tę obwódkę. Z tego co wiem, to tak działa to nie tylko w Note 10 Lite. Jeśli przeszkadza, to zawsze można wyłączyć tę funkcję w sposób opisany przez Nismo. 

AL000
Apprentice
Opcje
Tak, wyłączyłam i na razie nie miga 🙂
0 Like
Kola9009
Student
Opcje
Cześć, posiadam s21+ , moje pytanie brzmi - czy w tym modelu jest animacja odblokowywania telefonu twarza ? chodzi mi o animacje wokół aparatu przednego , mój znajomy ma s21u i tam to jest. Pierdoła, ale może ktoś wie

W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, taka animacja występuje we wszystkich modelach, które mają funkcje odblokowania twarzą