Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S pen rozłączony / disconected note 10+

(Temat utworzony: 31-01-2022 11:41 PM)
9780 Wyświetlenia
jeskri
Apprentice
Opcje

image

image

image

Cześć czy ktoś z was też ma problem z rysikiem w swoim telefonie?
Rysik działa mogę bazgrać, ale nie działają gesty i ciągle wyskakują irytujące powiadomienia odłączono rysik s pen. Na powiadomienia znalazłem sposób wyłączając te akcje gestem ale to nie rozwiązuje problemu wadliwie działającego rysika.
Próbowałem resetować rysik skutki jak na zdjęciach. Ktoś sobie z tym poradził? 

Note 10+ android 12

Piott
Journeyman
Opcje
Robiłem nie raz i nie chce " go "podpiąć
0 Like
Piott
Journeyman
Opcje
?1676828050011_1676828050003_0.jpg
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Piott, spróbuj ponownie uruchomić telefon. Jeżeli to nie pomoże to wykonaj wipe cache partition. Zabieg usuwa pamięć podręczną, która może mieć wpływ na działanie telefonu. Czynność jest bezpieczna i nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu. Poniżej znajdziesz instrukcję. W razie jakichkolwiek wątpliwości lub dodatkowych pytań pisz śmiało.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

[YouTube] Instrukcja wideo wipe cache partition
https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

Piott
Journeyman
Opcje
Mam note 10+ i chcąc robiąc według Twojego "zabiegu" nie wychodzi mi .. biore głośnik + zasilanie .. nic , głośnik +zasilanie + odblokowywanie ekranu .. nic . Znaczy tylko się włącza telefon nie według Twojego filmiku
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Piott  Witam

Tak mam identyczny problem i diagnoza jest taka że rysik po prostu się nie ładuje, w środku jest kondensator, który za to odpowiada. Jedyna opcja jeżeli chcesz korzystać z funkcji zdalnych rysika to wymiana go na nowy.

Piott
Journeyman
Opcje
Dziękuję za odpowiedź.. jak będę miał możliwość sprawdzę przy innym rysiku..
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje
0 Like
Damianito91
Explorer
Opcje
Cześć, czy udało Ci się rozwiązać problem lub dotarłeś do jego źródła? Od dzisiaj mam praktycznie identyczne (co do sekundy) objawy. Wykonałem wszystkie możliwe czynności (łącznie z hard resetem i postawieniem telefonu na czysto), bez rezultatów. Wstępnie zakładam uszkodzenie samego s-pena.
0 Like
WoytusPL
Explorer
Opcje

Screenshot_20230623-152146_Chrome.jpg

 U mnie podobnie. Nie korzystam z gestów, ale z przycisku w rysiku tak. Od kilku dni mam komunikat, że rysik S-Pen odłączono. Po wyjęciu rysika z telefonu i ponownym włożeniu nadal nie może go sparować. Na ten czas pomaga ponowne uruchomienie telefonu, ale po paru godzinach problem wraca. Obstawiam , że padło źródło zasilania. Ktoś wie jaki jest koszt nowego rysika w serwisie Samsung?

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje