Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

PODŚWIETLENIE KRAWĘDZIOWE NOTE 10+

(Temat utworzony: 29-01-2021 07:42 PM)
4284 Wyświetlenia
Seamaster
Journeyman
Opcje
Wczoraj, tj. 28 stycznia 2021r., po ostatniej aktualizacji mojego Galaxy Note 10+, znikła mi funkcja EKRAN KRAWĘDZIOWY. Poszukałem jej wg zawartych tu wskazówek użytkowników serii S i w końcu znalazłem. Jednak na zablokowanym ekranie, podświetlenie krawędziowe działa tylko wtedy, gdy przychodzą wiadomości SMS, a gdy przychodzą wiadomości z Viber, niestety nie. Dopiero gdy ekran jest odblokowany, podświetlenie w Viber już działa. Poza tym, przed aktualizacją podświetlenie w Viber miałem ustawione w innym kolorze niż kolor podświetlenia wiadomości SMS. Czy można znów zrobić takie ustawienia jakie były przed aktualizacją? Z góry dziękuję za pomoc.
0 Like
15 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zapewne otrzymałeś aktualizację systemu Android 11. W nowej wersji systemu opcje związane z podświetleniem ekranowym znajdują się w innym miejscu. W pierwszej kolejności ustaw skrótowe powiadomienia (Ustawienia > Powiadomienia > Skrót) a następnie ustaw opcje tego typu powiadomień (Ustawienia > Powiadomienia > Ustaw skróc. wyskak. okien.).

Seamaster
Journeyman
Opcje
Dziękuję za radę. Ale tak właśnie zrobiłem, jednak podświetlenie Viber wciąż działa tylko wtedy, gdy ekran jest odblokowany. Nie mam też możliwości ustawienia innego koloru podświetlenia dla różnych aplikacji.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie korzystam z tego typu powiadomień więc nie jestem w stanie udzielić dalszych wskazówek. Musimy poczekać na podpowiedzi od pozostałych forumowiczów.

oXygen27
Pathfinder
Opcje
Sprawdz czy Viber jest w "uwzględnionych aplikacjach "

Screenshot_20210129-215815_Settings_1301.jpg

Screenshot_20210129-215853_Samsung Members_1303.jpg

oXygen27
Pathfinder
Opcje
Sprawdz też, czy wyłączenie podświetlenia w ustawieniach powiadomień Viber coś pomoże.

Screenshot_20210129-220232_Viber_1307.jpg

Seamaster
Journeyman
Opcje
1. Viber był w uwzględnionych aplikacjach.
2. Brawo, teraz podświetlenie wiadomości Viber działa przy zablokowanym ekranie. Serdeczne dzięki! Jeszcze tylko zmiana koloru podświetlenia dla różnych aplikacjacji.
0 Like
oXygen27
Pathfinder
Opcje
ustawienia - Powiadomienia - ustaw. skróc. wyskak. okien - styl podświetlenia krawędzi - kolor - kolor aplikacji

Screenshot_20210129-215853_Samsung Members_1303.jpg

Seamaster
Journeyman
Opcje
No właśnie klikam na to, a to się tylko zaznacza "ptaszkiem" i nic się nie dzieje.
0 Like
oXygen27
Pathfinder
Opcje
bo to powinno ustawic kolor powiadomienia kolorem aplikacji czyli viber na fioletowo, WhatsApp na zielono. nie wiem czy jest możliwość wyboru wybranego przez siebie koloru do aplikacji np żółty do vibera