Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problemy z ładowaniem Note 10+

(Temat utworzony: 24-08-2020 10:42 PM)
3655 Wyświetlenia
Metusz
Apprentice
Opcje

Hej!

Od paru dni mam problemy z ładowaniem.

Najpierw przestało działać szybkie i pojawił się komunikat o wilgoci. Ok telefon nie był zalany, paski wilgoci sprawdzone, przeczyściłem port poczekałem- zniknęło. Później telefon ładował się, ale tylko jedna strona końcówki kabla WTF?(narzeczona ma Note 10 u niej wszystko działa, sprawdzałem na 3 ładowarkach). Ok, zrobiłem jeszcze dzisiaj poraz N-ty czyszczenie danych na USBsettings i profilaktycznie wipe cache data i NIC. Co gorsza teraz nie działa mi ładowanie w ogóle. Czekam na pomysły, jak dla mnie to jakis problem z softem, albo nie wiem.

sajmon1125
First Poster
Opcje
Hej ... Mam problem z ładowaniem, mianowicie: ładuje tylko wolno, a co lepsze nie widzi komputera, ani odwrotnie. Nie mogę zrobić hard resetu, właśnie z tego powodu. Próbowałem już resetowania na różne sposoby i nic. Może jest ktoś - kto miał taki problem i rozwiązał go .? Dzięki, z góry za pomoc
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@sajmon1125, na początek wykonaj wipe cache partition. Zabieg usuwa pamięć podręczną, która może mieć wpływ na działanie telefonu. Czynność jest bezpieczna i nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu. Poniżej znajdziesz instrukcję. W razie jakichkolwiek wątpliwości lub dodatkowych pytań pisz śmiało.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

[YouTube] Instrukcja wideo wipe cache partition
https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

0 Like
sajmon1125
First Poster
Opcje
Problem polega na tym, że u mnie nie można wejść w ten tryb. I nie mogę zrobić niczego. Musi być podłączony pod komputer, jednak nic to nie pomaga, ponieważ żaden komputer nie widzi telefonu, a to wszystko po aktualizacjach
0 Like
sajmon1125
First Poster
Opcje
Problem jest taki, że nie uruchamia się tryb recovery
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Możliwe zatem, że port USB jest uszkodzony i dlatego nie można podłączyć żadnego urządzenia. Spróbuj delikatnie wyczyścić port USB. Poczekaj również na podpowiedzi od pozostałych użytkowników.

0 Like
sajmon1125
First Poster
Opcje
Port USB nie powinien być uszkodzony. Nic się z nim nie działo, to stało się po aktualizacji, ale dzięki za próbę pomocy
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Rozumiem. Niemniej jednak to mógł być zbieg okoliczności, że usterka wystąpiła po aktualizacji.

0 Like
sajmon1125
First Poster
Opcje
No niby tak ....
Jeszcze coś popróbuje, tylko już pomysłów brak
0 Like
sajmon1125
First Poster
Opcje
Już go czyściłem, ale na sucho ...
Może jakimś spirytusem spróbować ?