Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Note + zablokowany pin , brak recovery .

(Temat utworzony: 03-10-2020 09:03 PM)
2365 Wyświetlenia

Też mam ten problem

N81
Voyager
Opcje

Witam,  Note 10+ kupiony na olx Telefon ma rok kupiony w Brand Store Samsung. Po wstępnej konfiguracji systemu operacyjnego i pozostałych rzeczy zarządał PIN  nowy ustawić bo usługi Samsung tak chcą - ok wpisałem pin i dobra jest niby wszystko dziala . 

Drugiego dnia uruchamiam telefon i widzę podaj pin ( do ekranu drugi pin po karcie SIM) wpisuje i ...wpisano nie właściwy pin, wpisuje jeszcze raz i kilka razy dalej to samo. Lipa .Nic nie zrobię - szukać zacząłem jakiejś drogi wyjścia z tej sytuacji, zatem 

0. Wyłącz / restart telefon - nie da się , nie wykonalne fizycznie nie da rady - żąda pin , pin zablokowany,nie działa .

1. Konto find my mobile Samsung unlock

Wchodzę (na telefonie innej marki ) bo Samsung przecież nie działa i ...nie można odblokować. bo usługa wyłączona , wipe erase - nie można, unlock - błąd 03@..., Nic nie mogę zrobić .

2. Konto Google find my device - nie można odblokować , połączyć z urządzeniem, choć sieć komórkowa włączona .

3. Wipe 

Power + Volume up przy włączonym telefonie 

Wciskam przyciski czekam 1 minutę nic cisza, czarny ekran nic się nie dzieje , ok, inna kombinacja

Power + Volume down - restart systemu i na logo Power + Volume up - dluga wibracja telefonu i restart do normalnego trybu - nie ma ani download mode ani recovery . 

Power + Volume down - restart do normalnego trybu.

Instrukcja obsługi z google i YT to samo nie wchodzi do recovery .

4. Wpisz x razy nie właściwy pin to zadziała knox i zresetuje pin - ok . Wpisuje byle jakie numery i czekam, tyle że to już trwa 4h i nic , teraz muszę czekać na wpisanie nowego ***** 2 minuty .

5. Podłączyć pod PC - nie mam programu, opcja nie działa, różne inne przyczyny , sprawdziłem opcja nie działa .

6. Nie wiem co robić - masakra .

11 Odpowiedzi
W83
Explorer
Opcje
Jak nie znasz pinu to masz przycisk do papieru. Nic nie zrobisz.
0 Like
N81
Voyager
Opcje

Ty no jak to musi być jakieś rozwiązanie, po prostu musi być . Nie ma takiej opcji by nie było .

0 Like
W83
Explorer
Opcje
Nawet jak byś wszedł do recovery i zrobil hard reset czy wgral nowy soft odinem to po uruchomieniu pierwsze cie zapyta o pin.
Weź fakturę i idź do serwisu samsunga.
ps.
Właśnie o to chodzi żeby nie było opcji na tym to polega
0 Like
N81
Voyager
Opcje

Ale to przecież nowy system operacyjny Android i nie ma wtedy żadnego pinu bo jest usunięty - pliki są skasowane , więc jak może żądać czegoś czego już nie ma ?. 

Jak wejść do recovery i zrobić wipe ?

Tylko serwis został czy jest jakaś możliwość ?

Ile razy muszę jeszcze wpisać pin by zadziałał knox i zresetował system , obecnie czekam 4 minuty 

0 Like
W83
Explorer
Opcje
Sam napisałeś
"Po wstępnej konfiguracji systemu operacyjnego i pozostałych rzeczy zarządał PIN nowy ustawić bo usługi Samsung tak chcą - ok wpisałem pin i dobra jest niby wszystko dziala ."

Knox ci zresetuje system do ustawień fabrycznych po 15 nieudanych próbach odblokowania jeśli jest włączona ta opcja w ustawieniach blokady (standardowo jest wyłączona) ale po uruchomieniu android dalej będzie pytał o blokade jak nie został wylogowany przed resetem.
Tak samo nawet jak wejdziesz do recovery i zrobisz wipe to po uruchomieniu zapyta o pin.
Jak by to było proste do obejścia ze sobie wpiszesz pare razy zly, zresetuje sie i bedziesz mial nowy telefon to dalej by ludzie dostawali w łeb pod blokiem za telefon.

A druga kwestia to powinna być na ekranie blokady jakaś opcja typu "Forgot PIN" i możliwość zalogowania się mailem i hasłem.

A trzecia sprawa nie wiem czy Ci to w serwisie odblokują bo Google nigdzie nie przechowuje tych pinów.
Nigdy nie korzystałem i osobiście uważam że nie powinni tego robić.
Samsung przechowuje jak się zgodzisz i zaznaczysz taką opcję.
Zadzwoń na infolinię samsunga zapytaj co robić.
0 Like
N81
Voyager
Opcje

Czyli tylko serwis ratuje?

Powinna być ale na to nie wpadły za to jak zablokować urządzenie i olać użytkownika biorąc od niego ciężka kasę wiedzą dobrze .

Wsparcie Samsung

Jesteśmy dostępni 24/7.

Sat, Oct 3

Cześć! Dziękujemy za kontakt z firmą Samsung. Aby rozpocząć rozmowę z konsultantem, wypełnij poniższy formularz. Jeśli chcesz dowiedzieć się jak Samsung Electronics Polska przetwarza Twoje dane osobowe zapoznaj się z Polityką Prywatności znajdującą się pod linkiem https://www.samsung.com/pl/info/privacy/

Proszę wybrać temat rozmowy.

Wsparcie techniczne

Wsparcie zakupowe

11:07 PM

Wsparcie techniczne

Proszę wybrać rodzaj produktu z listy poniżej.

Galaxy S20, Note20, Z Flip, Fold

Telefony i urządzenia mobilne

Produkty AGD

Produkty RTV

Sprzęt komputerowy

Telefony i urządzenia mobilne

Dziękuję

Imię

Robert

Nazwisko

Nazwisko

Adres Email

mail.1988@prokonto.pl

11:08 PM

Dzień dobry Robert Nazwisko. Jestem asystentem Samsung.

W celu zapewnienia jak najlepszego wsparcia technicznego proszę o podanie modelu Twojego urządzenia.

Samsung Galaxy Note 10 +

Dziękuję. 

Napisz w czym mogę Ci pomóc.

PIN pattern unlock .

Jeśli nie zdecydujesz się na oczekiwanie, wyślij do nas e-mail.

Wyślij Email

11:09 PM

Mam na imię Mateusz. Chętnie pomogę.

11:11 PM

Czy jest Pan obecny na czacie?

11:15 PM

Tak jestem, proszę o rozwiązanie problemu

11:20 PM

W czym mogę pomóc?

11:20 PM

Telefon ma rok kupiony w Brand Store Samsung. Po wstępnej konfiguracji systemu operacyjnego i pozostałych rzeczy zarządał PIN nowy ustawić bo usługi Samsung tak chcą - ok wpisałem pin i dobra jest niby wszystko dziala . 

Drugiego dnia uruchamiam telefon i widzę podaj pin ( do ekranu drugi pin po karcie SIM) wpisuje i ...wpisano nie właściwy pin, wpisuje jeszcze raz i kilka razy dalej to samo. Lipa .Nic nie zrobię - szukać zacząłem jakiejś drogi wyjścia z tej sytuacji, zatem 

0. Wyłącz / restart telefon - nie da się , nie wykonalne fizycznie nie da rady - żąda pin , pin zablokowany,nie działa .

1. Konto find my mobile Samsung unlock

Wchodzę (na telefonie innej marki ) bo Samsung przecież nie działa i ...nie można odblokować. bo usługa wyłączona , wipe erase - nie można, unlock - błąd 03@..., Nic nie mogę zrobić .

2. Konto Google find my device - nie można odblokować , połączyć z urządzeniem, choć sieć komórkowa włączona .

3. Wipe 

Power + Volume up przy włączonym telefonie 

Wciskam przyciski czekam 1 minutę nic cisza, czarny ekran nic się nie dzieje , ok, inna kombinacja

Power + Volume down - restart systemu i na logo Power + Volume up - dluga wibracja telefonu i restart do normalnego trybu - nie ma ani download mode ani recovery . 

Power + Volume down - restart do normalnego trybu.

Instrukcja obsługi z google i YT to samo nie wchodzi do recovery .

4. Wpisz x razy nie właściwy pin to zadziała knox i zresetuje pin - ok . Wpisuje byle jakie numery i czekam, tyle że to już trwa 4h i nic , teraz muszę czekać na wpisanie nowego ***** 2 minuty .

5. Podłączyć pod PC - nie mam programu, opcja nie działa, różne inne przyczyny , sprawdziłem opcja nie działa .

11:21 PM

Sprawdzał Pan soft reset zgodnie z instrukcją?

https://bit.ly/2WwZLPh

11:24 PM

Tak jak napisałem wyżej, telefon JEST włączony i nie da się bez podania pin go wyłączyć . Co do resetu nie łapie przejścia do download mode ,resetuje do systemu .

11:30 PM

soft reset powoduje ponowne uruchomienie be konieczności podawania PINu

11:32 PM

Po soft reset uruchamia się ponownie i żąda tego samego Pin , nie mogę przejść dalej ani nic w tym temacie zmienić .

11:33 PM

Power + volume up nic się nie dzieje , nie resetuje

11:34 PM

próbował Pan bez karty SIM?

11:34 PM

W telefonie nie ma karty SIM ani msd

11:35 PM

findmymobile rówież nie działa?

11:36 PM

Unlock i wipe erase usługa nie włączona , nie można odblokować, błąd 03...

11:37 PM

w takim razie pozostaje facory reset z trybu recovery lub wizyta w serwisie z dowodem zakupu

11:38 PM

Jak wejść do recovery w tym przypadku ?

11:38 PM

soft reset i power vol+ jak tylko zgaśnie ekran

11:39 PM

Długa wibracja i uruchamia się ponownie w normalnym trybie .

11:41 PM

Po restarcie power i volume + restart do normalnego trybu

11:42 PM

jak wyżej, wykonujemy soft reset, w momencie gdy zgaśnie ekran wciskamy power i vol+, trzymamy około 10 sekund

11:43 PM

Pętla kolejnych uruchomień systemu nie przechodzi do recovery ani download mode

11:45 PM

W takim razie zapraszam do autoryzowanego serwisu z dowodem zakupu:

Listę serwisów znajdzie Pan pod adresem (wybieramy "urządzenia mobilne"):

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

11:50 PM

Ok, dzięki . Jaka może być przyczyną tego stanu- 7szkodzenie soft czy hardware , da się to naprawić ?

11:51 PM

Ciężko powiedzieć, telefon trzeba sprawdzić w serwisie.

11:53 PM

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
N81
Voyager
Opcje

Nie wiem czy N10+ mój to ma chyba tak 

0 Like
fragles
First Poster
Opcje
to jest jedno z lepszych zabezpieczen antykradzieżowych...i dobrze ze tak jest:)
wiec zostaje ci serwis bądź odblokowanie telefonu z pomocą darknet'a :)) ktora opcje wybierzesz zależy od ciebie