03-10-2020 09:03 PM — edytowano 03-10-2020 10:56 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam, Note 10+ kupiony na olx Telefon ma rok kupiony w Brand Store Samsung. Po wstępnej konfiguracji systemu operacyjnego i pozostałych rzeczy zarządał PIN nowy ustawić bo usługi Samsung tak chcą - ok wpisałem pin i dobra jest niby wszystko dziala .
Drugiego dnia uruchamiam telefon i widzę podaj pin ( do ekranu drugi pin po karcie SIM) wpisuje i ...wpisano nie właściwy pin, wpisuje jeszcze raz i kilka razy dalej to samo. Lipa .Nic nie zrobię - szukać zacząłem jakiejś drogi wyjścia z tej sytuacji, zatem
0. Wyłącz / restart telefon - nie da się , nie wykonalne fizycznie nie da rady - żąda pin , pin zablokowany,nie działa .
1. Konto find my mobile Samsung unlock
Wchodzę (na telefonie innej marki ) bo Samsung przecież nie działa i ...nie można odblokować. bo usługa wyłączona , wipe erase - nie można, unlock - błąd 03@..., Nic nie mogę zrobić .
2. Konto Google find my device - nie można odblokować , połączyć z urządzeniem, choć sieć komórkowa włączona .
3. Wipe
Power + Volume up przy włączonym telefonie
Wciskam przyciski czekam 1 minutę nic cisza, czarny ekran nic się nie dzieje , ok, inna kombinacja
Power + Volume down - restart systemu i na logo Power + Volume up - dluga wibracja telefonu i restart do normalnego trybu - nie ma ani download mode ani recovery .
Power + Volume down - restart do normalnego trybu.
Instrukcja obsługi z google i YT to samo nie wchodzi do recovery .
4. Wpisz x razy nie właściwy pin to zadziała knox i zresetuje pin - ok . Wpisuje byle jakie numery i czekam, tyle że to już trwa 4h i nic , teraz muszę czekać na wpisanie nowego ***** 2 minuty .
5. Podłączyć pod PC - nie mam programu, opcja nie działa, różne inne przyczyny , sprawdziłem opcja nie działa .
6. Nie wiem co robić - masakra .
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
03-10-2020 09:31 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
03-10-2020 09:34 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ty no jak to musi być jakieś rozwiązanie, po prostu musi być . Nie ma takiej opcji by nie było .
03-10-2020 09:53 PM — edytowano 03-10-2020 10:15 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Weź fakturę i idź do serwisu samsunga.
ps.
Właśnie o to chodzi żeby nie było opcji na tym to polega
03-10-2020 10:45 PM — edytowano 03-10-2020 10:49 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ale to przecież nowy system operacyjny Android i nie ma wtedy żadnego pinu bo jest usunięty - pliki są skasowane , więc jak może żądać czegoś czego już nie ma ?.
Jak wejść do recovery i zrobić wipe ?
Tylko serwis został czy jest jakaś możliwość ?
Ile razy muszę jeszcze wpisać pin by zadziałał knox i zresetował system , obecnie czekam 4 minuty
03-10-2020 11:50 PM — edytowano 03-10-2020 11:55 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
"Po wstępnej konfiguracji systemu operacyjnego i pozostałych rzeczy zarządał PIN nowy ustawić bo usługi Samsung tak chcą - ok wpisałem pin i dobra jest niby wszystko dziala ."
Knox ci zresetuje system do ustawień fabrycznych po 15 nieudanych próbach odblokowania jeśli jest włączona ta opcja w ustawieniach blokady (standardowo jest wyłączona) ale po uruchomieniu android dalej będzie pytał o blokade jak nie został wylogowany przed resetem.
Tak samo nawet jak wejdziesz do recovery i zrobisz wipe to po uruchomieniu zapyta o pin.
Jak by to było proste do obejścia ze sobie wpiszesz pare razy zly, zresetuje sie i bedziesz mial nowy telefon to dalej by ludzie dostawali w łeb pod blokiem za telefon.
A druga kwestia to powinna być na ekranie blokady jakaś opcja typu "Forgot PIN" i możliwość zalogowania się mailem i hasłem.
A trzecia sprawa nie wiem czy Ci to w serwisie odblokują bo Google nigdzie nie przechowuje tych pinów.
Nigdy nie korzystałem i osobiście uważam że nie powinni tego robić.
Samsung przechowuje jak się zgodzisz i zaznaczysz taką opcję.
Zadzwoń na infolinię samsunga zapytaj co robić.
03-10-2020 11:56 PM – ostatnio edytowany 04-10-2020 11:39 PM przez EwaK
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Czyli tylko serwis ratuje?
Powinna być ale na to nie wpadły za to jak zablokować urządzenie i olać użytkownika biorąc od niego ciężka kasę wiedzą dobrze .
Wsparcie Samsung
Jesteśmy dostępni 24/7.
Sat, Oct 3
Cześć! Dziękujemy za kontakt z firmą Samsung. Aby rozpocząć rozmowę z konsultantem, wypełnij poniższy formularz. Jeśli chcesz dowiedzieć się jak Samsung Electronics Polska przetwarza Twoje dane osobowe zapoznaj się z Polityką Prywatności znajdującą się pod linkiem https://www.samsung.com/pl/info/privacy/
Proszę wybrać temat rozmowy.
Wsparcie techniczne
Wsparcie zakupowe
11:07 PM
Wsparcie techniczne
Proszę wybrać rodzaj produktu z listy poniżej.
Galaxy S20, Note20, Z Flip, Fold
Telefony i urządzenia mobilne
Produkty AGD
Produkty RTV
Sprzęt komputerowy
Telefony i urządzenia mobilne
Dziękuję
Imię
Robert
Nazwisko
Nazwisko
Adres Email
mail.1988@prokonto.pl
11:08 PM
Dzień dobry Robert Nazwisko. Jestem asystentem Samsung.
W celu zapewnienia jak najlepszego wsparcia technicznego proszę o podanie modelu Twojego urządzenia.
Samsung Galaxy Note 10 +
Dziękuję.
Napisz w czym mogę Ci pomóc.
PIN pattern unlock .
Jeśli nie zdecydujesz się na oczekiwanie, wyślij do nas e-mail.
Wyślij Email
11:09 PM
Mam na imię Mateusz. Chętnie pomogę.
11:11 PM
Czy jest Pan obecny na czacie?
11:15 PM
Tak jestem, proszę o rozwiązanie problemu
11:20 PM
W czym mogę pomóc?
11:20 PM
Telefon ma rok kupiony w Brand Store Samsung. Po wstępnej konfiguracji systemu operacyjnego i pozostałych rzeczy zarządał PIN nowy ustawić bo usługi Samsung tak chcą - ok wpisałem pin i dobra jest niby wszystko dziala .
Drugiego dnia uruchamiam telefon i widzę podaj pin ( do ekranu drugi pin po karcie SIM) wpisuje i ...wpisano nie właściwy pin, wpisuje jeszcze raz i kilka razy dalej to samo. Lipa .Nic nie zrobię - szukać zacząłem jakiejś drogi wyjścia z tej sytuacji, zatem
0. Wyłącz / restart telefon - nie da się , nie wykonalne fizycznie nie da rady - żąda pin , pin zablokowany,nie działa .
1. Konto find my mobile Samsung unlock
Wchodzę (na telefonie innej marki ) bo Samsung przecież nie działa i ...nie można odblokować. bo usługa wyłączona , wipe erase - nie można, unlock - błąd 03@..., Nic nie mogę zrobić .
2. Konto Google find my device - nie można odblokować , połączyć z urządzeniem, choć sieć komórkowa włączona .
3. Wipe
Power + Volume up przy włączonym telefonie
Wciskam przyciski czekam 1 minutę nic cisza, czarny ekran nic się nie dzieje , ok, inna kombinacja
Power + Volume down - restart systemu i na logo Power + Volume up - dluga wibracja telefonu i restart do normalnego trybu - nie ma ani download mode ani recovery .
Power + Volume down - restart do normalnego trybu.
Instrukcja obsługi z google i YT to samo nie wchodzi do recovery .
4. Wpisz x razy nie właściwy pin to zadziała knox i zresetuje pin - ok . Wpisuje byle jakie numery i czekam, tyle że to już trwa 4h i nic , teraz muszę czekać na wpisanie nowego ***** 2 minuty .
5. Podłączyć pod PC - nie mam programu, opcja nie działa, różne inne przyczyny , sprawdziłem opcja nie działa .
11:21 PM
Sprawdzał Pan soft reset zgodnie z instrukcją?
11:24 PM
Tak jak napisałem wyżej, telefon JEST włączony i nie da się bez podania pin go wyłączyć . Co do resetu nie łapie przejścia do download mode ,resetuje do systemu .
11:30 PM
soft reset powoduje ponowne uruchomienie be konieczności podawania PINu
11:32 PM
Po soft reset uruchamia się ponownie i żąda tego samego Pin , nie mogę przejść dalej ani nic w tym temacie zmienić .
11:33 PM
Power + volume up nic się nie dzieje , nie resetuje
11:34 PM
próbował Pan bez karty SIM?
11:34 PM
W telefonie nie ma karty SIM ani msd
11:35 PM
findmymobile rówież nie działa?
11:36 PM
Unlock i wipe erase usługa nie włączona , nie można odblokować, błąd 03...
11:37 PM
w takim razie pozostaje facory reset z trybu recovery lub wizyta w serwisie z dowodem zakupu
11:38 PM
Jak wejść do recovery w tym przypadku ?
11:38 PM
soft reset i power vol+ jak tylko zgaśnie ekran
11:39 PM
Długa wibracja i uruchamia się ponownie w normalnym trybie .
11:41 PM
Po restarcie power i volume + restart do normalnego trybu
11:42 PM
jak wyżej, wykonujemy soft reset, w momencie gdy zgaśnie ekran wciskamy power i vol+, trzymamy około 10 sekund
11:43 PM
Pętla kolejnych uruchomień systemu nie przechodzi do recovery ani download mode
11:45 PM
W takim razie zapraszam do autoryzowanego serwisu z dowodem zakupu:
Listę serwisów znajdzie Pan pod adresem (wybieramy "urządzenia mobilne"):
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/
11:50 PM
Ok, dzięki . Jaka może być przyczyną tego stanu- 7szkodzenie soft czy hardware , da się to naprawić ?
11:51 PM
Ciężko powiedzieć, telefon trzeba sprawdzić w serwisie.
11:53 PM
04-10-2020 12:03 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@N81 Może masz coś takiego Samsung Knox https://www.samsung.com/pl/business/mobile-solutions/knox-solutions/
04-10-2020 12:10 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Nie wiem czy N10+ mój to ma chyba tak
04-10-2020 11:16 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
wiec zostaje ci serwis bądź odblokowanie telefonu z pomocą darknet'a :)) ktora opcje wybierzesz zależy od ciebie

- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »