Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problemy z ładowaniem Note 10+

(Temat utworzony: 24-08-2020 10:42 PM)
3509 Wyświetlenia
Metusz
Apprentice
Opcje

Hej!

Od paru dni mam problemy z ładowaniem.

Najpierw przestało działać szybkie i pojawił się komunikat o wilgoci. Ok telefon nie był zalany, paski wilgoci sprawdzone, przeczyściłem port poczekałem- zniknęło. Później telefon ładował się, ale tylko jedna strona końcówki kabla WTF?(narzeczona ma Note 10 u niej wszystko działa, sprawdzałem na 3 ładowarkach). Ok, zrobiłem jeszcze dzisiaj poraz N-ty czyszczenie danych na USBsettings i profilaktycznie wipe cache data i NIC. Co gorsza teraz nie działa mi ładowanie w ogóle. Czekam na pomysły, jak dla mnie to jakis problem z softem, albo nie wiem.

24 Odpowiedzi
Adaśko61
Journeyman
Opcje
Na Twoim miejscu sprawdziłbym jak wygląda komunikacja telefonu z kompterem, tzn czy ładuje się za pomocą portu usb w komputerze i ważna kwestia czy transfer plików (zdjęcia muzyka) z komputera na telefon i z telefonu na komputer działa poprawnie.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli problem występuje na róznych ładowarkach to możliwe, że wystąpiła usterka sprzętowa. W takim wypadku konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym. Przed wizytą w serwisie możesz jeszcze wykonać hard reset, ale jeżeli problem pozostanie to nic więcej nie wymyślimy na forum.

Arcziii
Navigator
Opcje
sprawdziłeś paski zalania?. Bardzo Ciekawe jak
Metusz
Apprentice
Opcje

Hej, 
No właśnie sprawdziłem pod kompem i wszystko śmiga, w obie strony. Podłączyłem ładowarkę, dosłownie na sekundę działało szybkie ładowanie, później niestety znowu tylko wolne, ale zniknął komunikat o wilgoci, z którą nigdy telefon nie miał styczności. Odpadam.

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Metusz jeżeli na tych samych kablach i ładowarkach drugi telefon ładuje poprawnie, to jako ostateczność pozostaje hard reset, aby wyeliminować problem po stronie softu.

Obstawiam jednak usterkę sprzętową i konieczność wymiany modułu USB.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Mietek2000
First Poster
Opcje
Mi niedawno też pojawił się problem z ładowaniem, na początku ładowaniem ładowarką z tego telefonu i było ok, po pewnym czasie po podłączeniu telefonu na noc, rano bateria rozładowana. Zacząłem ładować ładowarką z S10+ i wszystko było dobrze przez pewien czas, niestety sytuacja zaczęła się powtarzać z poprzedniej ładowarki. Dobrze że jest ładowanie indukcyjne.
Co do ładowania indukcyjnego, tylko wtedy mam doładowany rysik. Wydaje mi się że rysik powinien się ładować w telefonie bez konieczności podłączenia do ładowarki
0 Like
sajmon1125
First Poster
Opcje
Hej ... Mam problem z ładowaniem, mianowicie: ładuje tylko wolno, a co lepsze nie widzi komputera, ani odwrotnie. Nie mogę zrobić hard resetu, właśnie z tego powodu. Próbowałem już resetowania na różne sposoby i nic. Może jest ktoś - kto miał taki problem i rozwiązał go .? Dzięki, z góry za pomoc
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@sajmon1125, możesz wykonać hard reset korzystając z opcji resetowania znajdującej się w ustawieniach telefonu: Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Ustawienia fabryczne.

0 Like
sajmon1125
First Poster
Opcje
Najgorsze jest to, że mam dużo filmików z wesela siostry i nie mogę tego nigdzie skopiować. Nic nie działa. Już kiedyś, w tamtym roku, jakoś w maju ... była aktualizacja po której przestał działać rysik, do dzisiaj nie działa. Mniejsza, z rysikiem .. bardziej zależy mi ładowaniu, jak i przesyłkami plików na komputer
0 Like