Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Oprogramowanie a kod regionu

(Temat utworzony: 14-04-2020 10:51 AM)
1546 Wyświetlenia
kubam94444
Apprentice
Opcje

Witam, posiadam Galaxy Note 10 plus 5G ( SM-N976B ).  Został zakupiony w Niemczech. Posiada kod regionu ( csc : DBT/DBT/SMP ). Nie wiem dlaczego posiada soft o oznaczeniu N976BXXU1BTA1 ( okazuje się że to soft Angielski ). Zorientowałem się dopiero ostatnio ponieważ czekam nadal na aktualizację systemu z One UI 2.1 i kwietniowymi zabezpieczeniami. U mnie pisze że oprogramowanie jest aktualne, poprawki zabezpieczeń są z 1 stycznia. Wiem, że Note 10 plus w wersji 5G nie był w wersji XEO, pytanie wiec czy mając DBT powinienem wgrać jakąś niemiecką wersję softu ? Czy mogę np wgrać aktualną ( N976BXXU3CTC9 ) która jest też Angielska ? Czy może to powodować jakieś problemy z zasięgiem itp ?  Dodaje screena info o oprogramowaniu Screenshot_20200414-105028_Settings.jpg

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kubam94444  Do tego modelu, jaki masz możesz wgrać wariant BTU  N976BXXU3CTC9  dla niżej wymiernych modeli nie ma wariantu XEO na Polskę

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kubam94444, model SM-N976B nie posiada wariantu DBT ani SMP i dlatego nie otrzymujesz aktualizacji oprogramowania. Dodam, że nie udało mi się znaleźć informacji na temat wariantu SMP. Zachęcam do przeczytania poniższych wątków:

Dlaczego aktualizacja nie jest dostępna dla mojego telefonu?

Dlaczego warto kupować telefony z pewnego źródła?

kubam94444
Apprentice
Opcje

@nismo ok, czyli w takiej sytuacji jaki wariant powinienem wgrać żeby otrzymywać w Polsce na polskiej karcie sim aktualizację ? Czy to nie możliwe i muszę sam przez pc wgrywać gdy takie są do pobrania ? Jestem w stanie sam wgrać nowy system z csc tylko pytanie jakie powinienem do mojego modelu żeby wszystko było jak powinno ? Z jakiego kraju z jakim csc, csc-home ? 

0 Like
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kubam94444  Do tego modelu, jaki masz możesz wgrać wariant BTU  N976BXXU3CTC9  dla niżej wymiernych modeli nie ma wariantu XEO na Polskę

kubam94444
Apprentice
Opcje

@vdsl2 dzięki za pomoc, biorę się za wgrywanie softu, pozdrawiam 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kubam94444 Możesz wgrać ten N976BXXS3BTC1, a potem  w ramach testu pobrać przez OTA N976BXXU3CTC9 

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kubam94444, wszelkich niezbędnych informacji udzielił już @vdsl2. Daj znać czy wszystko się udało.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@kubam94444 SMP to wietnamski operator. Albo ktoś coś nieumiejętnie grzebał w telefonie, albo telefon sprowadzony i system przeinstalowany pod kątem sprzedaży. 😞

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like