Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak sprawdzić kod produktu?

(Temat utworzony: 06-01-2019 12:12 PM)
12429 Wyświetlenia
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Witajcie. Dzisiaj trafiłem na stronę wsparcia Samsung, gdzie mogę zarejestrować swój telefon. Niestety mam problem z wyborem kodu produktu. Na pudełku widnieje kod SM-N960F/DS, ale system nie przyjmuje tego numeru i proponuje w zamian wybranie jednego z poniższej listy.

Lista-Note9.png

Telefon kupiony został w Orange i początkowo miał wariant OPV. Po wizycie w serwisie wariant został zmieniony na XEO. Zarówno jeden jak i drugi wariant występuje w czterech opcjach.

Który kod powinienem wybrać do zarejestrowania produtku?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W aplikacji Phone Info możesz odczytać szczegółowy kod produktu

Screenshot_20190106-134325.jpg

Rejestrujecie także urządzenia w Cyber Serwisie ?

https://mcybersvc1.samsungcsportal.com:83/pl/index?language=pl

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

24 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Dla opcji "OPV" może być jak na zdjecju 

Przechwytywanie.PNG

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Skąd pewność, że akurat ten kod jest poprawny? Na liście znajdują się aż cztery kody OPV. Podejrzewam, że kody z cyfrą "2" pomiędzy SM a N960 raczej nie wchodzą w grę, ale tak czy inaczej pozostają dwa kody:

SM-N960FZPDOPV

SM-N960FZBDOPV

Doszukałem się informacji, że pierwszy jest dla wersji Lavender Purple a drugi dla wersji Ocean Blue. Czyli wygląda na to, że powinienem wybrać wersję drugą ponieważ posiadam niebieski telefon.

Pytanie tylko czy po zmianie wariantu telefonu nie powinienem wybrać wersji XEO. Tutaj pojawia się jednak drobny problem ponieważ dostępna jest tylko wersja SM-N960FZPHXEO i jak się okazuje to kolor Lavender Purple.

Nie pozostaje w takim razie nic innego jak wybrać wersję SM-N960FZBDOPV. Czy dobrze myślę?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Ja brałem udział w promocji "Samsumg mambers" i mam tak dla sieci T-mobile oczywiście mogę sobie edytowac jak mi się podoba.

Przechwytywanie.PNGPrzechwytywanie1.PNG

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Również brałem udział w jednej z promocji w Samsung Members. Podobnie jak u Ciebie wstępnie był wpisany kod produktu, ale w momencie edycji trzeba podać bardziej szczegółowy kod. Spróbuj dokończyć rejestrację i na pewno pojawi się lista z wyborem wersji.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Po uzupełnieniu reszty wywala mnie do modelu będę musiał jutro zadzwonić w tej sprawie do samsunga ale też widzę jakiś dziwny inny model telefonu jakiego nie mam i nie miałem 

0 Like
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W aplikacji Phone Info możesz odczytać szczegółowy kod produktu

Screenshot_20190106-134325.jpg

Rejestrujecie także urządzenia w Cyber Serwisie ?

https://mcybersvc1.samsungcsportal.com:83/pl/index?language=pl

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kamil40013, bardzo dobra wskazówka. Sprawdziłem i mam wariant, którego nie ma na liście :grinning-face-with-one-large-and-one-small-eye:

Kod-produktu.jpg

Pierwotnie zapewne był wariant OPV (SM-N960FZBDOPV) a po wizycie w serwisie jest XEO (SM-N960FZKAXEO). Wyszukiwarka Google nie pomaga w rozszyfrowaniu tego kodu XEO. Nie wiadomo jaki to kolor :face-with-tears-of-joy:

Chyba mimo wszystko najlepiej będzie jak wybiorę wariant OPV, o którym wcześniej pisałem i który najprawdopoboniej był w momencie zakupu telefonu.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kamil40013, pierwsze słyszę o CyberSerwisie. Czy warto tam zarejestrować telefon?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@mirudo24Cyber Serwis to coś innego niż konto Samsung Mambers czy podana strona  wsparcia Samsung

0 Like