Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung note 9 samsung watch problem z polaczeniem .

(Temat utworzony: 25-01-2019 10:31 PM)
1410 Wyświetlenia
Stonka1987
First Poster
Opcje

Witam . Posiadam Nota 9  zakupiłem dzisiaj zegarek samsung watch 46mm chciałem się połączyć z zegarkiem i niestety mam problem a mianowicie po włączeniu aplikacji samsung wearable potwierdzam oba kody do sparowania się urządzeń następnie na zegarku wyskakuje komunikat o treści dołącz instalacje na ekranie telefonu na telefonie non stop jest komunikat *trwa wiazanie*i nic się nie dzieje po jakimś czasie wyskakuje komunikat że trwa to za długo wciśnij anuluj a następnie powtórz.  Próbowałem już kasować pamięć podręczną bluetutha a także aplikacji samsung wearable bez pozytywnego skutku próbowałem także na modelu samsung watch 42mm mojej żony i dzieje się to samo . Czy ktoś jest mi w stanie odpowiedzieć dlaczego nie mogę połączyć się z zegarkiem ? Czyżby wina oprogramowania w telefonie ? Albo Blue?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Stonka1987  a co ty masz za jakieś dziwne apki na telefonie zainstalowane? Koledzy pisali aby zrobić factory  bez przywracania z kopii. Zrób tak. Zegarek dodatkowo zresetuj z poziomu recovery. Na telefonie zainstaluj tylko Watch Wearable a przed parowaniem zatrzymaj aplikację Smart Things i spróbuj ponownie.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

12 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Stonka1987, spróbuj wyłączyć i włączyć ponownie oba urządzenia. Napisz również jaką wersję oprogramowania posiadasz w telefonie. Upewnij się również, że posiadasz najnowszą wersję aplikacji Samsung Wearable.

0 Like
Stonka1987
First Poster
Opcje

Witam.  Moja wersja androida to 8.1 oprogramowanie samsung wearable sciaglem już z 15 razy dzisiaj bo myślałem że to coś da , urządzenia oba restowałem do ustawień fabrycznych i dalej bez skutku.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Stonka1987, czy po przywróceniu ustawień fabrycznych korzystałeś z kopii zapasowej? Jeżeli tak to zresetuj telefon raz jeszcze, ale tym razem bez przywracania kopii. Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy. Niestety nie mam innych pomysłów.

0 Like
Stonka1987
First Poster
Opcje

Tak zrobiłem bez przywracania ustawien  nie logowalem  się na koncie Google ale i tak ściągnął aktualizację samsung wearable także nie wiem przed chwilą połączyłam zegarek z s8 i wszystko gra .

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Stonka1987Spróbuj połączyć zegarek z telefonem zanim zostaną pobrane aktualizacje.

Na S8 i Note 9 masz taką samą wersję aplikacji "Galaxy Wearable" oraz "Galaxy Watch PlugIn" ?

0 Like
Stonka1987
First Poster
Opcje

Screenshot_20190126-004401_Galaxy Wearable.jpg

Screenshot_20190126-004145.jpg

Screenshot_20190126-012817_Galaxy Watch PlugIn.jpg

Zrobiłem formata znowu telefonu i bez aktualizacji ogólnie bez połączenia z Internetem nie da się włączyć aplikacji do zegarka . Jeśli chodzi o wersję wearable i plugin sa te same w s8 i Note 9Screenshot_20190126-011947_Galaxy Watch PlugIn.jpg

Tutaj screenz aplikacji wearable i wygląda jakby zegarek był zesparowany z samym telefonem ale nie z aplikacją.  Tak samo zauważyłem nie wiem czy to ma znaczenie przy zwiazywaniu zegarka z telefonem s8 przy ikonce  bluetutha pojawiają się takie małe ptaszki które oznaczają połączenie a przy Note 9 mrugnięcie to i już się nie pokazuje spr blututoh z glosnikiem na bluetutha i wszystko działało więc może aplikacja sam nie wiem może telefon na gwarancję oddać  ? 

0 Like
Stonka1987
First Poster
Opcje

Jedna i druga wersja z s8 i note 9 te same .

Niestety nie da się włączyć programu do zegarka bez wczesniejszej aktualizacji . 

Dołączam screeny. Screenshot_20190126-012817_Galaxy Watch PlugIn.jpg

Screenshot_20190126-011947_Galaxy Watch PlugIn.jpg

Screenshot_20190126-004401_Galaxy Wearable.jpg

Screenshot_20190126-004145.jpg

0 Like
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Stonka1987  a co ty masz za jakieś dziwne apki na telefonie zainstalowane? Koledzy pisali aby zrobić factory  bez przywracania z kopii. Zrób tak. Zegarek dodatkowo zresetuj z poziomu recovery. Na telefonie zainstaluj tylko Watch Wearable a przed parowaniem zatrzymaj aplikację Smart Things i spróbuj ponownie.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Stonka1987
First Poster
Opcje

Witam . Dało mi do myślenia co napisaliście i faktycznie miałem wygrane jakieś dziwne oprogramowanie zegarek już się łączy:) Sciaglem całkiem nowe oprogramowanie z samobile ba wersje android 9.0 pie tylko zastanawia mnie ten wygląd to jest oryginalne stockowe 9.0 ? Screenshot_20190126-170822_Samsung Experience Home.jpg

Screenshot_20190126-170849_Settings.jpg

0 Like