Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S Pen - problem z ładowaniem

(Temat utworzony: 04-02-2020 06:41 PM)
2406 Wyświetlenia
Levelos
Journeyman
Opcje

Witam,

Od dwóch dni używam Galaxy Note 10. W dniu dzisiejszym zauważyłem, że S Pen szybko się rozładowuje. Postanowiłem sprawdzić o co chodzi. Po wyciągnięciu rysika z telfonu wyświetla się "Dostępne 100%", następnie po pierwszym kliknieciu w przycisk na S Pen telefon wyświetla 70%, każde kolejne naciśnięcie przycisku na rysiku powoduje spadek o 10% i tak do momentu dostępności tylko 10%. Dodam, że telefon ma 3 miesiące. Resetowanie rysika nic nie daje. 

Pozdrawiam,

0 Like
8 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Levelos  Rzeczywiście jest coś nie tak.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Levelos, obawiam się, że wystąpiła usterka sprzętowa rysika i konieczna będzie wizyta w serwisie. Przed wizytą możesz wykonać dwie rzeczy. Pierwsza to wipe cache partition a druga to hard reset. Pamiętaj aby nie przywracać kopii zapasowej po resetowaniu ponieważ wraz z nią mogą zostać przywrócone błędy. Jeżeli obie wskazówki zawiodą to nie obędzie się bez pomocy serwisu.

Levelos
Journeyman
Opcje

Dzięki za info, niestety żadna z opcji: wipe cash oraz hard reset, nie pomogły. Najgorsze jest to, że nikt z moich znajomych nie ma S Pen żeby móc sprawdzić czy to jest problem z S Pen czy też z telefonem (zanim oddam do serwisu).

Ostatecznie kupię nowy S Pen. 

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Levelos, Podejdź do najbliższego serwisu lub sklepu. Powinni tam mieć inny rysik. S-Pen raczej zostanie wymieniony na gwarancji więc nie ma potrzeby kupna nowego.

Levelos
Journeyman
Opcje

Dzięki za pomoc, mam nadzieję tylko że to zesputy rysik a nie telefon.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Levelos, koniecznie daj znać po wizycie czy uszkodzony był wyłącznie rysik.

Levelos
Journeyman
Opcje

Witam,

Po sparowaniu nowego rysika wszystko wróciło do normy. Dzięki za pomoc i zainteresowanie problemem.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Levelos  Super że udało się rozwiązać problem. Wszystkiego Dobrego. Pozdrawiamy :smiling-face:

0 Like