Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brzydkie zdjecia niewyrazne twarz niewyrazna

(Temat utworzony: 31-01-2020 08:43 AM)
2665 Wyświetlenia
milenka9111
Apprentice
Opcje

Mam note 10 i mój aparat robi tragiczne zdjęcia ani jedno zdjęcie nie jest wyraźne co było w samsungach s8,s9 kiedy robi zdjecie dziecku jego twarz jest niewyrazna jestem załamana juz inne ustawienia nic nie daja żałuję zakupu za tyle pieniędzy zdjęcia wyglądają jakby dziecko było z gliny zrobione takie dziwne twarz w zbliżeniu bardzo rozmazana ,nawet jak nie ma zbliżenia zdjęcie jest okropne wspomnien z ferii nie bedzie tyle fotek i wszystkie okropne nie polecam Note 10 !!!

0 Like
10 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@milenka9111  Już napisałaś, w tylu postach a nigdzie nie zostały zamieszczone ani jednego zdjęcia ? To nie aparat robi zdjęcia a tylko fotograf.

@mirudo24  zobacz tu te zdjęcia.

0 Like
milenka9111
Apprentice
Opcje

Screenshot_20200131-090307_Gallery.jpg

Screenshot_20200131-090247_Gallery.jpg

Screenshot_20200131-090156_Gallery.jpg

Screenshot_20200131-090208_Gallery.jpg

0 Like
milenka9111
Apprentice
Opcje
Nie ma żadnego ładnego zdjecia w galerii nie wiem czy cos nie tak jest z tym telefonem zdjęcia sa bardzo brzydkie
0 Like
milenka9111
Apprentice
Opcje
Wstawiłam juz zdjęcia:-) tych zdjęć mam pełno i zadne zdjęcie nie jest ladne nie wiem czy to jest wina telefonu ,juz od lat mam tylko samsungi i to jest pierwszy który robi tak brzydkie zdjecia
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@milenka9111  Zdjęcia są lekko poruszone, staraj się nie ruszać ręką podczas robienia zdjęć. 

Vel1
Pioneer
Opcje
Pierwsza zasadnicza sprawa-telefon nie jest do tworzenia albumu rodzinnego. Telefon to urządzenie do komunikacji. Dlatego osobiście jak chcę utrwalić do albumu zdjęcia moich dzieci, to robię to aparatem fotograficznym, zwykłą tzw. małpką, a nie badzeiwiastym teleaparatem za ponad 4 tysiaki. Z kieszonkowego aparatu fotograficznego , zdjęcia są nieporównywalnie lepsze. Na ekranie komputera dopiero widać różnicę. Proszę porównać, a zobaczycie o czym piszę . Po tym porównaniu, aparat w telefonie zaczniecie wykorzystywać jedynie do zrobienia zdjęć notatek z uczelni.
Zawsze jest plan B, od którego powinniśmy zacząć . Z każdego nowego urządzania powinnyśmy wycisnąć walory użytkowe na maxa. W przypadku aparatu w Note, proponuję przetestować zdjęcia w różnych trybach ustawień aparatu. Jest to praco i czasu chłonne, ale przynieście wymierne korzyści. Ustawienia manualne nie bolą, i szybko się ich nauczymy. Tryb "zdjęcia " w przypadku Note, zawsze wyjdą w dobrze oświetlonej i naturalnej scenerii. Przy sztucznym i niedoświetlonym świetle i BEZ lampy z telefonu, zdjecia są nijakie, takie jak opisuje autorka . Z lampą zdjęcia wyjdą lepsze, ALE ten czas przy dziecku jest bezcenny, który tracimy mając włączony flasch.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Vel1  Nie mogę się zgodzić z Twoją opinią w kwestii aparatu. 

0 Like
Vel1
Pioneer
Opcje
Ok, każdy ma inne preferencje co do jakości obrazu, ale i mało kto sortuje zdjęcia z telefonu podglądem na monitorze. Prawda jest brutalna niestety.
0 Like
Moshepipczyk
First Poster
Opcje

Mnie też nie podoba się jakość zdjęć w N10plus. Po przesiadce z N8 jakość jest tragiczna. Pytanie czy to felerna sztuka czy wszystkie N10 tak mają. Na wielu forach są wpisy tej treści. Zdjecia nie są ostre i wszystkie krawędzie są miękko rysowane. Miałem wrażenie że robi to kompresja JPG t,ym bardziej, że nie ma możliwości jej w telefonie ustawić, ale porównanie plików RAW z N8 i N10 pokazuje spora różnice na niekorzyść nowszego produktu! Dodatkowo mam wrażenie większego zaszumienia zdjęć z N10. Porównywałem zdjęcia w dobrym oświetleniu. Coś tu nie tak