Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

note 10+ dymek podpowiedzi po aktualizacji

(Temat utworzony: 15-04-2020 09:42 AM)
1224 Wyświetlenia
Dinn
Explorer
Opcje

Witam, po ostatniej aktualizacji pojawił się dymek podpowiedzi przy opcji kiedy chcę zamknąć aplikację lub wiele aplikacji. Jak go wyłączyć? Nie znalazłem nic w ustawieniach. Dymek mnie denerwuje ponieważ teraz żeby zamknąć wszystkie aplikacje trzeba kliknąć dwa razy, wcześniej wystarczyło raz. Najpierw muszę kliknąć by zniknoł dymek potem dopiero mogę kliknąć by zamknąć wszystkie aplikacje. Czy ktoś wie jak wyłączyć ten dymek podpowiedzi?

0 Like

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Dinn@TomekR, dzisiaj przywróciłem ustawienia fabryczne w Note10+ i również pojawiał się ten dymek. Wystarczy wybrać jedną z akcji wskazanej przez dymek np. włączyć funkcję "Nie zamykaj aplikacji, aby korzystać z szybkiego uruchamiania" i po problemie.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
Dinn
Explorer
Opcje

faktycznie działa, ale musiałem dobrze trafić palcem w miejsce gdzie pokazuje dymek po paru próbach się udało. Dziękuję bardzo.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
24 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Dinn, witaj na forum. Czy możesz wstawić zrzut ekranu z widocznym dymkiem?

0 Like
Dinn
Explorer
Opcje

mogę, tylko nir wiem jak klikam w ikonkę aparatu stukam by wybrać obraz i nic się nie dzieje, a screen mam zrobiony.

0 Like
Dinn
Explorer
Opcje

ok zalogowałem się przez kompa tu da się dodać screen, więc wygląda to takprzy kliknięciu zamknij wszystko najpier wznika dymek potem dopiero mogę zamknąć wszystko, jak pozbyć się dymka?przy kliknięciu zamknij wszystko najpier wznika dymek potem dopiero mogę zamknąć wszystko, jak pozbyć się dymka?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Dinn, spróbuj na początek wykonać wipe cache partition. Zabieg ten nie usuwa żadnych danych z telefonu.

0 Like
Dinn
Explorer
Opcje

po zabiegu dymek z podpowiedzią pojawia się dalej.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Dinn, rozumiem. W takim razie możliwe, że pomoże czyszczenie danych aplikacji Ekran startowy One UI. Czyszczenie spowoduje przywrócenie ustawień początkowych dla ekranu startowego. Aby to zrobić przejdź kolejno do: Ustawienia > Aplikacje > Ekran startowy One UI > Domyślna pamięć > Wyczyść dane.

Dinn
Explorer
Opcje

ta opcja usuneła tylko ustawienia na ekranie i teraz muszę wszystkie ikony co mialem posortowane sortować na nowo a dymek przy zamykaniu aplikacji pozostał, obawiam się że kolejne podpowiedzi z twojej strony zrobią mi wiekszy sajgon na telefonie, wydaje mi się, że poprostu dodali taką opcje w tej aktualizacji której nie da się wyłączyć i nie jest do błąd a głupota dodających ten dymek.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Dinn, w poprzedniej mojej wiadomości przekazałem informację, że ekran startowy zostanie przywrócony do ustawień początkowych. Posiadam model Note10+ z najnowszą wersją oprogramowania i taki problem u mnie nie występuje, dlatego staram się pomóc i znaleźć rozwiązanie.

0 Like
Dinn
Explorer
Opcje

dziękuję za starania, aktualizacje miałem pare dni temu a soft jest brandowany w sieci play nie czysty więc może to mieć znaczenie.

0 Like