28-01-2020 09:17 AM
Jako, że to mój pierwszy post, chciałbym serdecznie wszystkich powitać
Mam takie pytanie, od aktualizacji do Android 10 brakuje mi dwóch funkcji i teraz nie wiem, czy po prostu nie umiem ich znaleźć, czy zostały wycofane, może ktoś z Was umiałby mi pomóc.
Pierwsza dotyczy powiadomień, a konkretnie to usuwania icha wszystkich jednym kliknięciem - w Android 9 (jak i wcześniejszych) był taki przycisk "wyczyść" przy powiadomieniach, który kasował wszystkie na raz.
Taka opcja jest w Cichych powiadomieniach ("X" w rogu), ale nie widzę jej dla "nie cichych" powiadomień, muszę je kasować jedno po drugim przesuwając je na bok, co jest strasznie uciążliwe.
Druga opcja to przełączanie między aplikacjami za pomocą dolnego paska nawigacyjnego. Robiło się to tak, że naciskało się środkowy przycisk (Home) i przesuwało go np. w prawo, a następnie dalej przytrzymując można było suwać w lewo / prawo, przesuwając w ten sposób otwarte aplikacje. To taki dosłownie odpowiednik Windowsowego ALT+TAB / ALT+SHIFT+TAB.
Opcja ta była dla mnie bardzo pomocna jeśli np. wielokrotnie musiałem przełączać się między dwiema aplikacjami. Wtedy klikałem przycisk Home -> przesuwałem w prawo i puszczałem. Wtedy od razu wpadała mi poprzednio otwarta aplikacja - dokładnie jak ALT+TAB w Windows.
Jeśli ktoś wie gdzie podziały się te opcje, bardzo proszę o pomoc
z góry dziękuję.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
29-01-2020 09:05 AM
@KarzeL, cieszę się, że udało się rozwiązać oba problemy. Zachęcam do kolejnych odwiedzin forum Samsung Community