29-08-2021 08:39 PM
Posiadam Galaxy Note (One UI 3.1, wersja Android 11) oraz Android Auto (6.7.612934). Telefon łączy się bezproblemowo z samochodem zarówno po kablu jak i bezprzewodowo.
Niestety podczas działania co kilka minut resetuje się Android Auto (rozłącza się telefon z samochodem). Dzieje się tak zarówno przy połączeniu bezprzewodowym jak i przewodowym. Próbowałem różnych ustawień i wyłączania aplikacji ale za każdym razem to samo.
O ile mapy google po chwili wracają to już inne amplikacje jak spotify, podcast go, podcasty googla, już nie.
Zaznaczę że aplikacje uruchomione na telefonie też się resetują ( np. Yanosik)
Auto jest z 2021 roku, BMW, więc ciężko zgonić na stary system.
Co powinienem zrobić, ustawić, odinstalować, przeinstalować, itd ??
29-08-2021 09:16 PM
Spróbuj wyczyścić dane aplikacji Android Auto. Aby to zrobić przejdź kolejno do: Ustawienia > Aplikacje > Android Auto > Domyślna pamięć > Wyczyść dane. Do kompletu wykonaj wipe cache partition. Zabieg ten nie usuwa żadnych danych z telefonu.
Instrukcja - wipe cache partition
https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...
05-09-2021 07:00 PM
Wykonałem wszystkie Twoje zalecenia co najmniej trzykrotnie. Niestety za każdym razem efekt ten sam. W trakcie jazdy i wyświetlania google maps oraz korzystanie ze spotify następują przerwy w działaniu android auto co powoduje rozłączanie google maps i spotify. Częstotliwość resetów się zwiększyła.
Zauważyłem że przy próbie jakiejś zmiany pojawił mi się komunikat odnośnie działania Samsung Dex. Może tu jest jakieś powiązanie pomiędzy działaniem Android Auto i Samsung Dex bezprzewodowo??
Proszę o kolejne pomysły na rozwiązanie tego problemu.
05-09-2021 11:41 PM
Możesz jeszcze spróbować wykonać zabieg repair apps. Niestety nie wiem czy ten zabieg będzie pomocny. Daj znać jak uda się sprawdzić.
Instrukcja - repair apps
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
14-09-2021 12:20 PM
niestety ten zabieg też nie pomógł.
Nadal występują samoczynne resety Android Auto. Teraz dużo częściej 😞
Używanie obecnie AA mija się z celem. praktycznie nie można normalnie posłuchać Spotify czy używać Google Maps.
Czy jest jakiś sposób aby bezpośrednio po takim zdarzeniu wysłać logi do serwisu Samsunga? czytałem że taką możliwość ma Samsung Members ale jakoś nie znalazłem odpowiedniej instrukcji.
14-09-2021 12:31 PM
27-09-2021
09:38 PM
– ostatnio edytowany
28-09-2021
11:26 AM
przez
OleksiiA
Dziękuję za link, skorzystałem z tej metody wielokrotnie.
Zaktualizowałem nawet Android auto do ver.6.9.613713 - niestety efekt ten sam.
Zgłaszam błędy zaraz po pojawieniu się restartu android auto.
Zrobiłem to wielokrotnie w ciągu ostatnich 2 tygodni. Niestety żadnej informacji zwrotnej się nie doczekałem. Nawet nie wiem czy te zgłoszenia w ogóle dotarły. Nie wiem czy Samsung ma tak dużo zgłoszeń, czy gdzieś ma użytkownika , czy po prostu czekam w kolejce ze swoim problemem.
Zawsze jakaś informacja jest lepsza niż żadna.
28-09-2021 12:03 AM
Możliwe, że ze względu na dużą ilość zgłoszeń odpowiedź otrzymasz w późniejszym terminie. Możesz jeszcze spróbować podpytać w serwisie BMW czy pojawiło się nowsze oprogramowanie zestawu multimedialnego w Twoim samochodzie. Możliwe, że taka aktualizacja rozwiąże problem z działaniem Android Auto.
Ewentualnie możesz jeszcze wykonać hard reset na telefonie bez przywracania kopii zapasowej. Zabieg ten usuwa wszystkie dane użytkownika z telefonu. Niestety nie mogę zagwarantować, że to rozwiąże problem.
Instrukcja - hard reset
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...