Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Raport doręczenia

(Temat utworzony: 19-09-2021 03:34 PM)
384 Wyświetlenia
Siralos
Explorer
Opcje
Witam. 
Jak to jest , że standardowo po włączeniu raportu dostarczenie i przeczytania pojawia się odrębne powiadomienie . Przez kilka dni miałem powiadomienia jak u innych producentów czyli obok wysłanej wiadomości dopiska (dostarczono, przeczytano)
Teraz znów otrzymuje odrębną wiadomość. 
8 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Podejrzewam, że jest to związane z działaniem usługi czatu RCS. W konwersacjach gdzie jest aktywny czat RCS powiadomienia pojawiają się obok wysłanych wiadomości. W pozostałych konwersacjach taki komunikat nie jest widoczny i przychodzą standardowe potwierdzenia.

Siralos
Explorer
Opcje
Nie wiem. Próbowałem kombinować z ustawieniami RCS i powiadomienie o dostarczeniu jest przez oddzielną wiadomość.
Dziwne. Bo gdyby wcześniej nie było innej sytuacji nie zawracał bym sobie głowy
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy obecnie powiadomienia we wszystkich konwersacjach przychodzą jako osobna wiadomość? Czy usługa czatu RCS jest włączona w ustawieniach aplikacji Wiadomości?

Siralos
Explorer
Opcje
Osobna wiadomość
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy usługa czatu RCS jest włączona? Możliwe, że występują tymczasowe problemy z działaniem usługi i stąd zmiana w otrzymywaniu powiadomień.

Siralos
Explorer
Opcje
Tak ma RCS włączone...
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czyli najprawdopodobniej występują tymczasowe problemy z usługą RCS. Poczekajmy również na podpowiedzi od pozostałych forumowiczów.

Siralos
Explorer
Opcje
Dla wszystkich zainteresowanych RCS w NjuMobile
Taką wiadomość otrzymałem od operatora Nju/Orange? Screenshot_20210927-132811_Messages.jpg
0 Like