Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Brakujące funkcje w Android 11 względem Android 10 w Note20 Ultra

(Temat utworzony: 05-01-2021 10:02 PM)
4161 Wyświetlenia
Koras2309
Pioneer
Opcje
Witam wszystkich!

Czy ktoś z Was zauważył brakujących funkcji w Note20, które były na Androidzie 10, a brakuje ich w 11 z OneUI 3.0? Ja osobiście tylko brak "Podświetlenia krawędziowego" co według mnie było świetną opcją oraz przy wyborze swojego drzwonka mój Notatnik nie pyta mnie, czy chcę od początku, czy konkretny fragment.

Co do podświetlenia ma się pojawić w aktualizacji, bo brak tej funkcji zgłosił sam Samsung, lecz nie wiadomo kiedy się ona pojawi.

Piszcie w komentarzach, co zauważyliście, może brakuje czegoś jeszcze i zgłosimy to do Samsunga.

3 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Ustawienia - powiadomienia - Ustaw skróc. wyskak. okien. - styl podświetlenia krawędzi.

A w powiadomieniach uwzględnij aplikacje, od których chcesz powiadomienia.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
@Kotas2309 Rozumiem to jak najbardziej, tylko chodzi mi o uświadomienie Ciebie i innych, że czasami zamiast tworzyć kolejny podobny wątek wystarczy wpisać odpowiednią frazę w wyszukiwarkę. Robi się przez to mniejszy bałagan na samym forum.

Co do pytania -> Spróbuj zainstalować aplikację Samsung Music i poprzez nią ustawić dzwonek od wybranego fragmentu. Daj znać czy działa.

Rozwiązanie
Tomek1602
Explorer
Opcje
mi się udało ale nie jest to tak jak było ale fakt faktem jak ktoś do mnie napisze to mam to w bąbelku.... wejdź w zębaty w prawym górnym rogu. kliknij powiadomienia,znajdź messenger i masz tam opcje "pokaż w dymkach" zaznaczone powinno być "wszystkie"
pozniej ustawienia zaawansowane powiadomień "pływające powiadomienia" zaznacz bąbelki ....
Mi zaczęło działać. Ale pokazuje się dopiero jak ktoś do ciebie odpisze na mess. daj znać czy się udało. nie jest tak jak było kiedyś ze mogłem wybrać sobie do kogo chce napisać itp ale dobre i to

24 Odpowiedzi
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Ustawienia - powiadomienia - Ustaw skróc. wyskak. okien. - styl podświetlenia krawędzi.

A w powiadomieniach uwzględnij aplikacje, od których chcesz powiadomienia.

Koras2309
Pioneer
Opcje
O kurcze. Dziękuję Ci za pomoc. Ciekawi mnie teraz fakt jak na Live Chacie konsultant sam mi powiedział, że tej funkcji nie ma póki co 🤔

A co do dzwonka masz jakiś pomysł? Gra mi od początku, a nie od fragmentu, który proponuje telefon.

P. S. Czy zauważyłeś coś czego brakuje, a było przed aktualizacją?

Pozdrawiam serdecznie.
Marcin1989
Pioneer
Opcje
też myślałem ze tej opcji nie ma ale jednak jest. na dodatek teraz działa w każdej aplikacji na wyłączonym ekranie bo wcześniej tylko w smsach. Tylko dodam że na telefonie s20 fe 5g.
Koras2309
Pioneer
Opcje
Mi działała na WhatsAppie, Telegramie, wiadomościach i chyba czymś jeszcze. Teraz można włączyć także Messenger, lecz jeszcze nie przetestowałem.
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
@Koras2309 Na przyszłość -> Na forum istnieje wyszukiwarka, gdzie można znaleźć swój problem lub pytanie, które chcesz zadać w swoim nowym wątku. W ostanim czasie było już kilka pytań o "Podświetlenie Krawędziowe" w Androidzie 11. Zazwyczaj wystarczy wpisać w wyszukiwarce słowa kluczowe.

Co do Twojego drugiego pytania -> Chcesz ustawić dzwonek telefonu od konkretnego momentu?
Koras2309
Pioneer
Opcje
To mój pierwszy post, napisany tak spontanicznie. Wybaczcie.

Tak. Dokładnie o to mi chodzi. Nawet jak zaznaczam opcję od wybranego fragmentu to i tak nic się nie zmienia.
0 Like
Rozwiązanie
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
@Kotas2309 Rozumiem to jak najbardziej, tylko chodzi mi o uświadomienie Ciebie i innych, że czasami zamiast tworzyć kolejny podobny wątek wystarczy wpisać odpowiednią frazę w wyszukiwarkę. Robi się przez to mniejszy bałagan na samym forum.

Co do pytania -> Spróbuj zainstalować aplikację Samsung Music i poprzez nią ustawić dzwonek od wybranego fragmentu. Daj znać czy działa.
Koras2309
Pioneer
Opcje
Zawsze dzwonki wrzucałem do folderu Ringtones. Teraz przerzuciłem do folderu Music, aby było widać dzwonek w aplikacji Samsung Music. Muszę tylko pobawić się fragmentami. Dziękuję 😊 Pozdrawiam serdecznie.
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Rozumiem, że działa 😉. Pozdrawiam 🙂