Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

AirView Chrome Note9 Android 10

(Temat utworzony: 30-08-2023 10:30 PM)
315 Wyświetlenia
kuncak86
Apprentice
Opcje

Witam wszystkich. Od jakiegoś czasu zauważyłem, że w apkikacji Chrome przestała działać funkcja (tak myślę) Airview. Dokładnie chodzi o najechanie rysikiem na pole/link, po którym powinien wyskoczyć dymek z linkiem, bądź treścią ukrytą pod tym. Coś na zasadzie najechania myszką. Działało, ponieważ korzystałem. Sprawdzałem konkretną stronę na mobilnej Operze i tam działa. 

Przyznam że nie wiem czy to wina Chrome'a, czy coś się w ustawieniach po którejś aktualizacji zmieniło?

0 Like
10 Odpowiedzi
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kuncak86, jeżeli funkcja działa poprawnie w innych aplikacjach to spróbuj wyczyścić dane aplikacji Chrome. Przejdź kolejno do: Ustawienia > Aplikacje > Chrome > Pamięć domyślna > Wyczyść dane. To spowoduje przywrócenie aplikacji do ustawień początkowych.

0 Like
TomekR
Pathfinder
Opcje

@kuncak86 

zastosuj się do wskazówek @mirudo24. Jeżeli problem nadal będzie sytępował zresetuj rysik z poziomu: Ustawienia - Zaawansowane funkcje - Rysik S-Pen - prawy górny róg - Resetuj rysik.

0 Like
kuncak86
Apprentice
Opcje
Dziękuję, pomógł reset Chrome. Przyznam się, że dlatego zadałem swoje pytanie, żeby wszystkiego później nie przywracać do stanu sprzed resetu i szukałem innego rozwiązania :winking-face:
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kuncak86, cieszę się, że udało się rozwiązać problem. Zachęcam do regularnych odwiedzin forum Samsung Community.

0 Like
pdurka
Voyager
Opcje
witam, spełniły się marzenia by zdobyć upragniony telefon Samsung Galaxy s4 😁 by zobaczyć jak działa air view, tylko w jaki sposób wie że jak zbliżam do wyświetlacza i pokazuje linki czy powiększenie obrazku? czy przez podczerwieni? czy jakiś czujnik ma w wyświetlaczu? w google ani YouTube nie pokazuje jak działa. aha, zupełnie podobnie jak s22 ultra tylko z rysikiem i również w jaki sposób działa?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. W S4 tak jak i w S5 (w S5 neo już nie)był zamontowany dodatkowo czujnik gestów, to on był odpowiedzialny że funkcje Air View która machając ręką przed ekranem mogliśmy przewijać zdjęcia, strony, czy też odbierać połączenie.
pdurka
Voyager
Opcje
sprawdziłem zasłaniając podczerwień by sprawdzić czy dalej działa air view, jestem zaskoczony to nie przez podczerwieni, tylko może zwiększono czułość nacisku? dalej szukam zagadkę 😁
0 Like
pdurka
Voyager
Opcje
pomogłeś! to tylko zwiększenie czułość dotyku nad wyświetlaczem i zagadka rozwiązana 🙂 tylko czemu wycofali już w samsung galaxy s6? a nawet s22? moim zdaniem bardzo przydatna funkcja. może trzeba zgłosić by kontynuowali w samsung galaxy s25?