Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Domyślne urządzenie bluetooth do połączeń telefonicznych.

(Temat utworzony: 17-04-2020 01:38 PM)
12669 Wyświetlenia
GT_Remik
First Poster
Opcje

Jak ustawić domyślne urządzenie bluetooth do połączeń telefoncznych? Telefon mam sparowany z 2 urządzeniami bluetooth i domyślnie rozmowa puszczana jest akurat na urządzenie którego nie che używać do połączeń telefonicznych.

Nie ma znaczenia w jakiej kolejności parowane są urządzenie, rozmowa zawsze domyślnie przekazywana jest na połączenie z donglem usb wpiętym do komputera zamiast na słuchawki. Nietety nie umiem tego zmienić.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@GT_Remik  Spróbuj wejść w ustawienia bluetooth i przy danym urządzeniu, którego nie chcesz używać do połączeń jest koło zębate, kliknij i odznacz funkcje "połączenia" 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
22 Odpowiedzi
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@GT_Remik  Spróbuj wejść w ustawienia bluetooth i przy danym urządzeniu, którego nie chcesz używać do połączeń jest koło zębate, kliknij i odznacz funkcje "połączenia" 

0 Like
GT_Remik
First Poster
Opcje
Niestety ale zaznaczenie "połączenia" wymagane jest do poprawnego działania aplikacji "Twój telefon" w Windows 10.
Jeśli to odznaczę nie mogę wykonywać połączeń telefonicznych z poziomu komputera.
0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@GT_Remik odbierając z poziomu telefonu też nie włącza Cię na słuchawki?

0 Like
GT_Remik
First Poster
Opcje
Tak, jak odbieram z poziomu telefonu dźwięk niestety także kierowany jest przez bluetooth do komputera 😞
0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@GT_Remik faktycznie niewygodnie 😕 Podpytajmy jeszcze @TomekR, może nam coś podpowie.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@EwaK  Dziwna sytuacja :thinking-face:

0 Like
TomekR
Pathfinder
Opcje

@GT_Remik  

standardowo powinno być tak, że jeżeli w ustawieniach bluetooth masz dla połączeń włączone "ptaszki" przy podłączonych urządzeniach, to połącznie powinno być kierowane na wszystkie urządzenia jednocześnie. Wtedy Ty decydujesz, z którego chcesz je realizować. W zależności od tego, z którego urządzenia podejmiesz połączenie, przez to będzie realizowana rozmowa.

Nie ma w ustawieniach bluetooth możliwości ustawienia priorytetu dla połączeń. Pozostają jakieś zewnętrzne aplikacje ze Sklepu Play, które być może oferują taką możliwość, jednak konkretną ciężko mi wskazać.

slavo_s2k
First Poster
Opcje

Mam ten sam problem, aplikacja "Mój telefon" i problem z domyślnym urządzeniem BT. Wybieranie numeru z aplikacji domyślnie puszcza dźwięk na głośniki komputera. Nie znalazłem opcji wybrania by domyślnie rozmowa była realizowana przez słuchawkę BT 😞

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@slavo_s2k niestety nie ma takiego ustawienia w aplikacji. Nadając jej uprawnienia, również jest priorytet na komputer.